Wegetariański burger
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bez soi Wskazuje na brak soi lub jej pochodnych, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Nie zawiera sztucznych aromatów Nie zawiera dodatków, które zapewniają aromat
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Konsystencja burgerów zaskakująco przypomina mięso mielone. A w smaku jest też lekko metaliczny akcent mięsa. Przygotowałam je z typowymi sosami hamburgerowymi i muszę przyznać, że lepsze są bez niczego. Negatywną częścią jest to, że bez względu na wszystko musisz wykonać cały pakiet; Nie da się przygotować tylko połowy i resztę przełożyć na inny dzień.
La textura de las hamburguesas es sorprendentemente parecida a la de la carne picada. Y el sabor también tiene ese ligero toque metálico de la carne. Me las preparé con salsas típicas para hamburguesas y he de admitir que están más buenas sin nada. La parte negativa es que tienes que hacer todo el paquete sí o sí; no puedes preparar solo la mitad y guardar el resto para otro día.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Wegetariański burger opinii
Based in 2 reviews
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars1
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Nuveg Veggie Burger to prosta receptura, która po nawodnieniu i wymieszaniu daje substytut mięsa o idealnym smaku i konsystencji, dzięki któremu możesz cieszyć się niezwykle zdrowym posiłkiem, szybko i łatwo.
Veggie Burger na bazie teksturowanego białka roślinnego (PVT) zawiera około 30% białka, więc porcja 210 g (po przetworzeniu) dostarcza 20 g białka (w jednym steku jest 10 g, a w dwóch jajkach 15 g). Dzięki temu dostarcza wyjątkową ilość białka i składników odżywczych w biodostępnej formie. Wysoka zawartość niezbędnych witamin i minerałów, a także pełnowartościowego białka. Roślinna alternatywa dla mięsa, idealna do łączenia we wszystkich przepisach. Absolutnie prosta, łagodna i neutralna opcja białkowa.
Veggie Burger firmy Nuveg to fantastyczna alternatywa dla białka zwierzęcego. Jest znacznie bardziej zrównoważony, ma prosty i wolny od środków chemicznych proces produkcji i szybko się gotuje, zalecany dla wszystkich grup wiekowych i każdej płci. Nie zawiera soi. Podobnie jak wszystkie produkty nuveg, The Veggie Burger jest wegański, bardzo nisko przetworzony, bezglutenowy, bez laktozy, bez soi, bez GMO i innych alergenów oraz ma czystą etykietę.
Wskazanie
Główne zalety:
- Pyszna mięsista konsystencja.
- Fantastyczna alternatywa dla białek zwierzęcych.
- Proste do zrobienia.
- Bez soi.
- Bardzo niski indeks glikemiczny.
- Źródło białka.
-Białka przyczyniają się do wzrostu masy mięśniowej.
-Białka pomagają zachować masę mięśniową.
-Białka przyczyniają się do utrzymania kości w normalnych warunkach.
- Bez glutenu i laktozy.
- Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
- Łatwo przyswajalne.
- Ma działanie przeciwutleniające.
- Wyprodukowano w Europie.
- Bardzo nisko przetworzone.
- Wysoka zawartość błonnika.
- Nietoksyczny, podlega rygorystycznej kontroli jakości.
- Bez alergenów (bezglutenowe, wegańskie, BIO, bez cukru, bez sztucznych aromatów).
- Alternatywne i zrównoważone białko.
Sposób przyjmowania
1. Do miski wsypać całą zawartość Veggie Burgera, dodać: 250 ml bardzo zimnej wody (5°C, aby ciasto było bardzo zimne) oraz olej (40 ml) i wymieszać do uzyskania jednolitego ciasta. Jeśli nie masz zimnej wody (5°C), możesz alternatywnie schłodzić ciasto w zamrażarce na 15 minut.
2. Zagnieść mieszaninę ręcznie, aby uformować burgera i usmażyć go na patelni lub w piekarniku, według upodobań.
Po odbudowaniu wytrzymuje w lodówce do 5 dni, a w zamrażarce do 3 miesięcy.
Ze 135 g preparatu Veggie Burger otrzymujemy po nawodnieniu 420 g wegańskiego burgera, co odpowiada 3-4 burgerom.
Środki ostrożności
Osoby stosujące restrykcyjne diety powinny skonsultować się ze swoim pracownikiem służby zdrowia lub dietetykiem. Uwaga: W przypadku wystąpienia jakichkolwiek działań niepożądanych należy przerwać stosowanie.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (najlepiej 5-15°C), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych warunkach (najlepiej RH 55-60%) i czystych. Po otwarciu opakowania należy je szczelnie zamknąć i przechowywać ponownie w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć otoczenia, przylegania zapachów i skażenia mikrobiologicznego.
Składniki
Teksturowane białko (groch i faba), skrobia, metyloceluloza, cebula w proszku, błonnik roślinny, aromaty, sól, sproszkowany burak czerwony.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna291 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe26 g
-
Cukry2.7 g
-
Błonnik pokarmowy37 g
-
Białka30 g
-
Sól0.9 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.