Bio świeże tofu
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Świeży tofu Mimasa Bio jest powszechnie nazywany serem sojowym, bogatym w białka, które są łatwo przyswajalne, a ponadto oferuje delikatny smak.
Wskazanie
Sprzyja zapobieganiu wysokiemu ciśnieniu krwi, gromadzeniu się lipidów w osoczu. Podobnie przyczynia się do utrzymania elastyczności naczyń krwionośnych, więc jego spożycie jest wysoce wskazane dla osób z problemami z krążeniem. Z drugiej strony, będąc bogatym w witaminę E, sprzyja to, że tłuszcze się nie utleniają. Jest to bardzo odpowiedni pokarm dla dzieci, ponieważ przyczynia się do ich wzrostu.
Sposób przyjmowania
Zaleca się, aby pokroić w kostkę dodaje się do zupy miso lub innej, a pokrojoną w plastry można ją panierować i smażyć, aby później ubierać ją w ekologiczne tamari-shoyu z Mimasy. Koktajle można również przygotować, mieszając je z sokami i osłodząc je syropem ryżowym Mimasa.
Składniki
Woda, Soja* (29%), Środek żelujący: nigari. * Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-019-CTTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna148 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy8.6 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe1.6 g
-
Cukry0.1 g
-
Błonnik pokarmowy1.7 g
-
Białka15.2 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.