Włoska bio-organiczna gigantyczna zielona oliwka
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Made in Italy Produkt wytworzony we Włoszech
Opis
Całe gigantyczne zielone oliwki zakonserwowane w solance. Oliwki odmiany stołowej „ Bella di Cerignola ” reprezentują doskonałość tradycji gastronomicznej przedsiębiorstwa.
Wskazanie
Ta ceniona apulijska odmiana bierze swoją nazwę od miasta Cerignola w prowincji Foggia, gdzie jest uprawiana na ograniczonym obszarze terytorium Dauno. Bardzo krótki łańcuch dostaw: zbierane wyłącznie ręcznie, przetwarzane kilka godzin po zebraniu i pakowane w stanie naturalnym (bez przechodzenia przez procesy termiczne), co pozwala cieszyć się mięsnym produktem o typowym smaku, przyprawionym według starożytnej Apulii.
Sposób przyjmowania
Polecane jako przystawka, starter lub dodatek do sałatek, pizzy, bruschetty czy drugiego dania na bazie mięsa lub ryb.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej i z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 10 dni.
Składniki
zielone oliwki** (64,3%) (Włochy), woda, sól, sok z cytryny*. * Z rolnictwa ekologicznego.
(**) Z rolnictwa biodynamicznego.
Certyfikat
demeter
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna166 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy15.9 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2.9 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe2.9 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy2.7 g
-
Białka1.48 g
-
Sól3 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.