Opakowanie bulionu kostnego
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
100% naturalny Wykonane z naturalnych komponentów
-
Bardzo mi się podobał, mam już referencje od znajomych, jest świetny, biorę go na noc, napełnia mnie i czuję się znacznie lepiej, czuję się bardziej przygnębiony. To świetny produkt.
Me ha encantado,ya tenía referencias de amigas,está buenísimo, lo tomo por la noche me sacia y me encuentro mucho mejor,me noto más desinflamada . Es un gran producto.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Jest to rosół bez smaku, płynny nawet w lodówce...wydaje się sztuczny i bez bulionu kostnego po 20 godzinach jak to mówią.. Więcej go nie kupię
Es un caldo sin sabor, liquido incluso en nevera.. parece artificial y sin nada de caldo de huesos después de 20 horas cómo dicen .. No lo volveré a comprar más
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Opakowanie bulionu kostnego opinii
Based in 5 reviews
-
5 stars4
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars1
-
1 star0
Opis
Opakowanie bulionu kostnego Caldos Cooldo składa się z 6 jednostek po 300 ml każda. Bulion kostny o wysokiej zawartości białka i naturalnego źródła kolagenu.
Wskazanie
- Wytwarzane na małym ogniu przez ponad 20 godzin, aby uzyskać maksimum składników odżywczych.
- Wykonane w 100% z hiszpańskich i ekologicznych surowców; z kośćmi zwierząt hodowanych na wolności na hiszpańskich pastwiskach. W Hiszpanii uprawia się także sól, imbir i kurkumę.
- 100% surowca organicznego, 0% dodatków, 0% konserwantów, 100% natury. Bezglutenowe, Keto, paleo, AIP.
- Wysoka zawartość białka i naturalne źródło kolagenu.
Jakie składniki odżywcze ma bulion kostny?
Bulion kostny jest bogaty w kolagen i minerały. Jest także naturalnym źródłem innych aminokwasów, takich jak prolina, glicyna czy glutamina.
- Prolina: Jest to aminokwas, który nasz organizm może syntetyzować z kwasu glutaminowego. Prolina odgrywa zasadniczą rolę w syntezie białek, zwłaszcza syntezy kolagenu. Wzmacnia stawy i ścięgna, pomaga we wzmocnieniu mięśnia sercowego, uczestniczy w syntezie kolagenu, poprawia strukturę skóry, pomaga w regeneracji tkanek i błon śluzowych, pomaga w odporności naszego organizmu poprzez współdziałanie z utrzymaniem niektóre immunoglobuliny.
- Glicyna: jest aminokwasem niezbędnym, który w pewnych sytuacjach, takich jak urazy, stany czy zapalenie stawów, może okazać się niezbędny, ponieważ nie jesteśmy w stanie wyprodukować niezbędnych ilości. Utrzymuje prawidłowe funkcje lecznicze, niezbędne do syntezy kolagenu, wspomaga produkcję hormonu wzrostu, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mózgu, pomaga regulować poziom cukru we krwi, działa jako neuroprzekaźnik hamujący w ośrodkowym układzie nerwowym.
- Kolagen: jest najobficiej występującym białkiem w organizmie, występuje w naszej skórze, a także tkankach łącznych, takich jak stawy i ścięgna; Łączy kości i mięśnie oraz utrzymuje błonę śluzową jelita. Kolagen stanowi prawie jedną trzecią naszej całkowitej masy białka. Kiedyś stanowił również istotną część naszej diety. A obecnie tak nie jest. Jeśli dodamy do tego fakt, że synteza kolagenu maleje wraz z wiekiem, bardzo ważne jest zapewnienie wystarczającej ilości surowca, aby utrzymać jego produkcję. Ponadto u kobiet spadek estrogenów w okresie menopauzy dodatkowo zmniejsza syntezę kolagenu. Bulion kostny jest naturalnym źródłem kolagenu i naturalnie zawiera kofaktory, które pomagają utrzymać kolagen w organizmie.
- Żelatyna: to nic innego jak gotowany kolagen. Po ostygnięciu twardnieje i uzyskuje konsystencję żelu. A jeśli ostudzisz bulion i uzyskasz żelatynę, jest to doskonały znak obecności kolagenu.
- Glutamina: jest aminokwasem występującym najczęściej w naszym organizmie, pomaga w regeneracji tkanek, odgrywa ważną rolę w zdrowiu układu trawiennego i wspomaga optymalne funkcjonowanie układu odpornościowego. Glutamina gwarantuje integralność ściany jelita i pomaga zachować masę mięśniową.
- Glikozaminoglikany: to węglowodany złożone biorące udział w wielu procesach biologicznych. Są niezbędne do utrzymania tkanki łącznej i mazi stawowej, czyli błony śluzowej otaczającej stawy, w dobrym stanie. Kwas hialuronowy, chondroityna i glukozamina to glikozaminoglikany.
- Minerały: kości zwierzęce są bardzo bogatym źródłem minerałów, takich jak wapń, magnez, miedź, żelazo, mangan, fosfor, potas, sód i cynk. Aby wydobyć maksymalną ilość minerałów, kluczowe jest dodanie odrobiny octu lub innego kwasu.
Sposób przyjmowania
Jedzenie gotowe do spożycia. Przed spożyciem zaleca się wstrząsnąć i podgrzać. Można go przyjmować samodzielnie lub dodawać do koktajli, kremów lub gulaszu, zawsze w ramach zbilansowanej diety.
Warunki przechowywania
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. Po ostygnięciu zamienia się w żelatynę. Po podgrzaniu powróci do stanu płynnego, a tłuszcz się rozpuści, nadając mu odrobinę smaku i składników odżywczych.
Składniki
Woda, organiczne tusze z kurczaka, organiczne kości wołowe, organiczne kości szynkowe (ekologiczne kości szynkowe i sól morska), organiczny imbir, organiczna sól i organiczna kurkuma.
Certyfikat
ES-ECO-026-VAS Rolnictwo UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 ml
-
Wartość energetyczna13 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.5 g
-
Cukry0.5 g
-
Białka3.2 g
-
Sól0.49 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.