Opakowanie bulionu kostnego
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
100% naturalny Wykonane z naturalnych komponentów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Bulion kostny o wysokiej zawartości białka i naturalnego źródła kolagenu.
Wskazanie
Wytwarzane na małym ogniu przez ponad 20 godzin, aby uzyskać maksimum składników odżywczych.
Wykonane w 100% z hiszpańskich i ekologicznych surowców; z kośćmi zwierząt hodowanych na wolności na hiszpańskich pastwiskach. W Hiszpanii uprawia się także sól, imbir i kurkumę.
100% surowca organicznego, 0% dodatków, 0% konserwantów, 100% natury. Bezglutenowe, Keto, paleo, AIP. Wysoka zawartość białka i naturalne źródło kolagenu.
Składniki odżywcze zawarte w bulionie kostnym to cud natury, źródło pożywienia, które pomaga nam dbać o siebie od wewnątrz i na zewnątrz. I od tradycji do nauki.
Nasi przodkowie znali już zalety bulionu kostnego. Jednak nasze życie prowadzi nas do spożywania szybkiej i przetworzonej żywności, która powoduje stany zapalne i choroby. W Cooldo wierzymy, że włączenie tego starożytnego przepisu na bulion kostny do naszej diety jest niezbędne ze względu na jego liczne zalety.
Jakie składniki odżywcze ma bulion kostny?
Bulion kostny jest bogaty w kolagen i minerały. Jest także naturalnym źródłem innych aminokwasów, takich jak prolina, glicyna czy glutamina. i po co one są? Tutaj wyjaśniamy wszystkie jego właściwości
Prolina
Prolina to aminokwas, który nasz organizm może syntetyzować z kwasu glutaminowego. Prolina odgrywa zasadniczą rolę w syntezie białek, zwłaszcza syntezy kolagenu.
Jego funkcje obejmują:
- Wzmacnia stawy i ścięgna.
- Pomaga we wzmocnieniu mięśnia sercowego.
- Bierze udział w syntezie kolagenu.
- Poprawia strukturę skóry.
- Pomaga w regeneracji tkanek i błon śluzowych.
- Pomaga w utrzymaniu odporności naszego organizmu, ponieważ jest związany z utrzymaniem niektórych immunoglobulin.
Glicynia
Glicyna jest aminokwasem egzogennym, który w pewnych sytuacjach, takich jak urazy, choroby czy zapalenie stawów, może okazać się niezbędny, gdyż nie jesteśmy w stanie wyprodukować niezbędnych ilości.
Jego funkcje obejmują:
- Utrzymuje prawidłową funkcję leczniczą.
- Niezbędny do syntezy kolagenu.
- Wspomaga produkcję hormonu wzrostu.
- Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mózgu.
- Pomaga regulować poziom cukru we krwi.
- Działa jako neuroprzekaźnik hamujący w ośrodkowym układzie nerwowym.
Kolagen
Co to jest kolagen i do czego służy?
Jest to najobficiej występujące białko w organizmie. Znajduje się w naszej skórze, a także tkankach łącznych, takich jak stawy i ścięgna; Łączy kości i mięśnie oraz utrzymuje błonę śluzową jelita.
Dlaczego tak ważne jest przyjmowanie kolagenu?
Kolagen stanowi prawie jedną trzecią naszej całkowitej masy białka. Kiedyś stanowił również istotną część naszej diety. A obecnie tak nie jest. Jeśli dodamy do tego fakt, że synteza kolagenu maleje wraz z wiekiem, bardzo ważne jest zapewnienie wystarczającej ilości surowca, aby utrzymać jego produkcję. Ponadto u kobiet spadek estrogenów w okresie menopauzy dodatkowo zmniejsza syntezę kolagenu.
Bulion kostny jest naturalnym źródłem kolagenu i naturalnie zawiera kofaktory, które pomagają utrzymać kolagen w organizmie.
Galareta
Żelatyna to nic innego jak gotowany kolagen. Po ostygnięciu twardnieje i uzyskuje konsystencję żelu. A jeśli ostudzisz bulion i uzyskasz żelatynę, jest to doskonały znak obecności kolagenu. Buliony Cooldo to oczywiście czysta żelatyna.
Glutamina
Glutamina jest najobficiej występującym aminokwasem w naszym organizmie, pomaga w regeneracji tkanek, odgrywa ważną rolę w zdrowiu układu trawiennego i wspomaga optymalne funkcjonowanie układu odpornościowego. Glutamina gwarantuje integralność ściany jelita i pomaga zachować masę mięśniową.
Glikozaminoglikany
Są to węglowodany złożone, które biorą udział w wielu procesach biologicznych. Są niezbędne do utrzymania tkanki łącznej i mazi stawowej, czyli błony śluzowej otaczającej stawy, w dobrym stanie. Kwas hialuronowy, chondroityna i glukozamina to glikozaminoglikany.
Minerały
Kości zwierzęce są bardzo bogatym źródłem składników mineralnych, takich jak wapń, magnez, miedź, żelazo, mangan, fosfor, potas, sód i cynk. Aby wydobyć maksymalną ilość minerałów, kluczowe jest dodanie odrobiny octu lub innego kwasu.
W Cooldo zawsze pozyskujemy surowce najwyższej jakości i oczywiście do naszego przepisu na bulion kostny dodajemy niefiltrowany ocet jabłkowy, aby maksymalnie wykorzystać jego składniki odżywcze.
Sposób przyjmowania
Dla tych, którzy chcą dodać do swojej diety dodatkowe składniki odżywcze poprzez włączenie bulionu kostnego do swojej codziennej diety.
Jedzenie gotowe do spożycia. Przed spożyciem zaleca się wstrząsnąć i podgrzać.
Można go przyjmować samodzielnie lub dodawać do koktajli, kremów lub gulaszu, zawsze w ramach zbilansowanej diety.
Warunki przechowywania
Buliony Cooldo Bulion przechowuje się w temperaturze pokojowej, czyli w spiżarni do daty ważności podanej na opakowaniu.
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Po ostygnięciu zamienia się w żelatynę. To dowód na to, że buliony Cooldo to czysty kolagen! Po podgrzaniu powróci do stanu płynnego, a tłuszcz się rozpuści, nadając mu odrobinę smaku i składników odżywczych.
Składniki
Woda, organiczne tusze z kurczaka, organiczne kości wołowe, organiczne kości szynkowe (ekologiczne kości szynkowe i sól morska), organiczny imbir, organiczna sól i organiczna kurkuma.
Certyfikat
ES-ECO-026-VAS Rolnictwo UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 ml
-
Wartość energetyczna13 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.5 g
-
Cukry0.5 g
-
Białka3.2 g
-
Sól0.49 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.