Fermentacja na mieszany deser jogurtowy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Dwie korzystne bakterie w jogurcie to Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus. Oba działają w symbiozie, przekształcając mleko w jogurt w temperaturze plus minus 40°C.
Torebka z podwójną dawką pozwala na przygotowanie 8 jogurtów o pojemności 125 ml.
Wskazanie
Dwie pożyteczne bakterie fermentacji jogurtowej: Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus działają w symbiozie, przekształcając mleko w jogurt w temperaturze plus minus 40°C.
Sposób przyjmowania
Ferment rozpuścić w 2 łyżkach mleka.
Dodaj według swojego przepisu cukier, dżem, aromaty...
Ostudź i pozwól ostygnąć przez kilka godzin, zanim spróbujesz.
Warunki przechowywania
Przechowywanie proszku najlepiej w temperaturze poniżej +18°C dla lepszej wydajności fermentacji.
Składniki
Certyfikat
FR-BIO-01 Rolnictwo UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna322 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe47 g
-
Cukry47 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka31 g
-
Sól0.5 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
4 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.