Zarodki Pszenicy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
-
Płatki z kiełków pszenicy do posypania wszystkich potraw o bardzo przyjemnym smaku
Flocons de germe de blé à saupoudrer sur tous les aliments à la saveur très agréable
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Zarodki Pszenicy opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Znajdujące się w sercu ziarna kiełki pszenicy zawierają wszystkie elementy niezbędne do urodzenia rośliny.
Wskazanie
Świeży i delikatny zarodek jest odzyskiwany podczas mielenia pszenicy, a następnie poddawany delikatnej stabilizacji, aby zapewnić jej walory organoleptyczne.
Spożywane codziennie kiełki pszenicy to składnik odżywczy, który zapewnia całe naturalne bogactwo przeciwutleniaczy, takich jak witamina E i cynk. Te pierwiastki śladowe pomagają chronić komórki przed stresem oksydacyjnym.
Cynk związany z żelazem przyczynia się również do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Jeśli chodzi o żelazo i magnez, pomagają one zmniejszyć zmęczenie.
Sposób przyjmowania
Zarodki pszenicy używane są jako przyprawa do posypania.
Smak zbożowy jest łagodny. Dobrze komponuje się ze wszystkimi potrawami i można go posypywać sałatkami, warzywami lub dodawać do produktów mlecznych.
2 łyżki dziennie (około 10 g) pokrywają co najmniej 20% zapotrzebowania na witaminę E i 17% cynku.
Środki ostrożności
Alergeny: gluten.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed światłem.
Składniki
Zarodki pszenicy stabilizowane obróbką cieplną.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna385 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy11 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe2.8 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe37 g
-
Cukry12.3 g
-
Błonnik pokarmowy13 g
-
Białka28 g
-
Sól0.01 g
-
Magnezz250 mg
-
Żelazo8.5 mg
-
Cynk17 mg
-
Magnez250 mg
-
Witamina E24 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.