Sos Tamari Shoyu
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Uwielbiam jego smak i jest idealny do pielęgnacji flory jelitowej podczas fermentacji
Me encanta su sabor y perfecta para cuidar de la flora intestinal al ser fermentada
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Najlepszy sos tamari! Bez glutenu
La mejor salsa tamari! Sin gluten
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Sos Tamari Shoyu opinii
Based in 2 reviews
-
5 stars2
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Sos Mimasa Tamari Shoyu jest tańszą alternatywą dla organicznego tamari-shoyu firmy MIMASA. Ten produkt jest wytwarzany z tej samej jakości składników organicznego tamari-shoyu firmy MIMASA (organiczna soja bez GMO, pełnoziarnista pszenica, woda, sól morska i nasiona koji), ale jego proces fermentacji został przyspieszony przez kontrolowane ciepło, dzięki czemu produkt jest gotowy za tydzień. Efektem końcowym jest sos sojowy o tym samym aromacie i konsystencji, co organiczne tamari-shoyu firmy MIMASA, w bardziej przystępnej cenie.
Wskazanie
Chemia sosu sojowego jest tak złożona, jak procesy organiczne zachodzące podczas procesu fermentacji. W wyniku tych procesów organicznych powstają różne mikroorganizmy, które mogą pozytywnie wpływać na metabolizm człowieka. Sos sojowy wspomaga nasz układ trawienny, sterylizuje nas przed organizmami szkodliwymi dla naszego zdrowia i może pomóc zakwasić inne pokarmy. Te same enzymy, które działają na pszenicę i soję podczas fermentacji, stają się ważnymi i aktywnymi czynnikami trawiennymi, gdy dostają się do organizmu człowieka. Oprócz swoich nieodłącznych właściwości trawiennych sos sojowy służy również do stymulowania wydzielania soków trawiennych w żołądku. Ponieważ enzymy w sosie sojowym są substancjami organicznymi pochodzącymi bezpośrednio z naturalnych i tradycyjnych procesów fermentacji, nie występują w komercyjnie produkowanym sosie sojowym. Sos sojowy zapobiega również rozprzestrzenianiu się bakterii. Ta antybakteryjna jakość jest stworzona z trzech elementów sosu sojowego: soli, kwasu z bakterii mlekowych i alkoholu z drożdży. Dania gotowane z sosem sojowym są nie tylko smaczne, ale również dłużej zachowują świeżość, ponieważ naturalny sos sojowy pomaga w konserwacji żywności.
Składniki
Woda (54,2%), soja (15,4%), pszenica (15,4%), sól morska (14%), alkohol (1%), nasiona koji (0,01%).
Certyfikat
ES-ECO-019-CTTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna71 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.3 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe8.7 g
-
Cukry2 g
-
Białka43532 g
-
Sól13.75 g
-
Sód55 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.