Mimasa
Miso Genmai
37,51 zł Msrp Price 58,43 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Miso Genmai

400 g
-36%
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Genmai miso od Mimasa to pasta z soi i brązowego ryżu. Fermentuje się według wielowiekowych, tradycyjnych metod, w beczkach cedrowych, w temperaturze pokojowej.
Zobacz opis
37,51 zł Msrp Price 58,43 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Opis

Pytania i odpowiedzi (1)

Opis

Genmai miso od Mimasa to pasta z soi i brązowego ryżu. Fermentuje się według wielowiekowych, tradycyjnych metod, w beczkach cedrowych, w temperaturze pokojowej.

Wskazanie

Proces produkcyjny dzieli się na cztery etapy: pierwszy to przygotowanie koji, następnie przygotowanie ziaren soi, następnie proces mieszania koji z ziarnami soi i na koniec fermentacja miso. Soję przygotowuje się poprzez mycie i moczenie. Jego rozmiar zwiększa się 2,2 razy. Następnie gotuje się je na parze, schładza i miesza z koji i solą morską. Następnie całą mieszaninę rozdrabnia się. Miso Genmai Mimasa fermentuje według wielowiekowych tradycyjnych metod w beczkach cedrowych w temperaturze pokojowej. Podczas fermentacji aktywowane są enzymy i mikroorganizmy koji. Aby zapobiec utlenianiu, na beczkach umieszczane są ciężkie kamienie, które rozdrabniają mieszaninę i oddzielają pastę miso od powietrza, co przyspiesza fermentację.

Sposób przyjmowania

Polecany jest jako dodatek do zup, pasztetów, roślin strączkowych i płatków śniadaniowych. Dodać najlepiej na koniec gotowania potrawy. Rozcieńczyć małą łyżeczkę hatcho miso na porcję w zupie lub bulionie. Odstaw na kilka minut i podawaj. Można także przygotować pyszne pasztety mieszając je z tahini i wodą lub wykorzystać jako dressing do sosów. Należy pamiętać, że do hatcho miso nie trzeba dodawać soli, gdyż jest to już przyprawa zawierająca sól.

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Składniki

Ziarna soi (60,86%), ryż brązowy (26,08%), sól morska (11,30%), woda (1,74%), nasiona koji (Aspergillus orizae) (0,02%).

SKU: LP-0200486
2VFNKS5H

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    163 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    7 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0.9 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    9.1 g
  • Cukry
    8.2 g
  • Błonnik pokarmowy
    7.7 g
  • Białka
    12.1 g
  • Sól
    10.18 g
  • Sód
    4.07 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

1 pytania

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.