Ekologiczny sos sojowy tamari
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Organiczny sos sojowy Tamari Mimasa wytwarzany jest z organicznych ziaren soi, pszenicy, wody, soli morskiej i nasion koji w procesie przyspieszonej fermentacji z kontrolowaną temperaturą, dzięki czemu produkt jest gotowy w ciągu tygodnia. Efektem końcowym jest sos sojowy o tym samym aromacie i konsystencji co organiczne tamari-shoyu firmy Mimasa w bardziej przystępnej cenie.
Wskazanie
Sos sojowy otrzymywany jest w procesie fermentacji z całych ziaren soi i pszenicy, do których dodaje się wodę i sól. Stąd wspaniałe właściwości sosu sojowego Mimasa: zawiera 9 niezbędnych aminokwasów i kwas octowy, który hamuje zanieczyszczenia i pomaga przezwyciężyć zmęczenie organizmu.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosować jako zamiennik soli do przyprawiania potraw.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Woda (54,2%), soja (15,4%), pszenica (15,4%), sól morska (14%), alkohol (1%), nasiona Koji (<0,01).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna71 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe8.7 g
-
Cukry2 g
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białka8.3 g
-
Sól13.75 g
-
Sód5.5 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.