Oliwa z oliwek extra vergine Hojiblanca
Opis
Intensywna owocowa i wysoka zielona oliwka.
Wskazanie
W nosie bardzo złożone, z przyjemnym aromatem liścia oliwnego, pomidora, allozy i reminiscencji zielonej figi jako aromatu drugorzędnego.
Ta jednoodmianowa odmiana Hojiblanca ma gładkie i czyste wejście w usta, bardzo elegancką goryczkę i pikantność z pewną przyjemną trwałością na podniebieniu z nutą gorzkich migdałów.
Najbardziej charakterystyczną nutą jest charakterystyczna dla zielonych Hojiblanca papryczka chilli, która pojawia się po degustacji.
- Rodzaj oliwek: 100% Hojiblanca
- Jakość: Extra Virgin – produkcja tradycyjna
- Metoda zbioru: Mechaniczna
- Metoda ekstrakcji: Ekstrakcja na zimno przy temperaturze masy 24ºC. Bez dodatku wody
- Kolor: zielony
- Kwasowość: 0,13
- Sugestie: Chleb żytni, tuńczyk, pieczone ziemniaki, sery, makarony
- Butelka: Szklana
Sposób przyjmowania
Idealny do pracy na surowo, dressing lub dressing.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym.
Składniki
Oliwa z oliwek extra virgin (EVOO).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna900 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy99.9 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe16.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0 g
-
Cukry0 g
-
Białka0 g
-
Sól0 g
-
Witamina E21 mg
-
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe78.3 g
-
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe5.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.