Mimasa
Kuzu 100% warzywny
251,57 zł Msrp Price 266,90 zł

10 Ilość sztuk w magazynie

Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Kuzu 100% warzywny

800 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Kuzu to przetworzony korzeń Pueraria Thumbergiana lub Pueraria Hirsuta Matsum, tradycyjnie używany do zwalczania gorączki, zaburzeń jelitowych, zmęczenia i ogólnego osłabienia. Bardzo ważne jest, aby zapewnić jakość i czystość kuzu w porównaniu z nowoczesnymi imitacjami na bazie mąki maranta, batata lub kukurydzy, które są tańsze, ale nie dają efektów oryginalnego produktu. Kuzu Mimasa Ifigen oferuje pełną gwarancję i bez jakichkolwiek mieszanek, więc jego efekty są gwarantowane. Nasze kuzu pochodzi z prefektury Kagoshima na wyspie Kiusiu, gdzie jest uprawiane od ponad 100 lat i obecnie produkowane jest 90% japońskiego kuzu. Sposób przygotowania tej zdrowej żywności od wieków prawie się nie zmienił. Jest przygotowywany z korzeni w wieku od 5 do 10 lat i waży około 10 kg. Te cechy są optymalne do produkcji najlepszej jakości.
Zobacz opis
251,57 zł Msrp Price 266,90 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.

10 Ilość sztuk w magazynie

Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Vegan
    Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Kuzu to przetworzony korzeń Pueraria Thumbergiana lub Pueraria Hirsuta Matsum, tradycyjnie używany do zwalczania gorączki, zaburzeń jelitowych, zmęczenia i ogólnego osłabienia. Bardzo ważne jest, aby zapewnić jakość i czystość kuzu w porównaniu z nowoczesnymi imitacjami na bazie mąki maranta, batata lub kukurydzy, które są tańsze, ale nie dają efektów oryginalnego produktu. Kuzu Mimasa Ifigen oferuje pełną gwarancję i bez jakichkolwiek mieszanek, więc jego efekty są gwarantowane.

Nasze kuzu pochodzi z prefektury Kagoshima na wyspie Kiusiu, gdzie jest uprawiane od ponad 100 lat i obecnie produkowane jest 90% japońskiego kuzu. Sposób przygotowania tej zdrowej żywności od wieków prawie się nie zmienił. Jest przygotowywany z korzeni w wieku od 5 do 10 lat i waży około 10 kg. Te cechy są optymalne do produkcji najlepszej jakości.

Wskazanie

Korzyści z Kuzu

Odwar z Kuzu był tradycyjnie używany do pobudzania pocenia się i łagodzenia gorączki w przypadku zaparć lub grypy. Dzieci mają naturę yang, więc neutralny charakter kuzu jest bardzo odpowiedni.

Pokarm ten wydobywa nadmiar wody z jelit i natłuszcza je: łagodzi objawy biegunki i zaparć. Przywraca siłę jelit, dzięki czemu odzyskuje ruchy perystaltyczne i sprzyja dobremu poziomowi flory jelitowej. W ten sposób jest szczególnie wskazany przy zaparciach rozszerzonego jelita z powodu nadmiaru owoców, cukru, kawy i sztucznych napojów.

Kuzu zapewnia dużą ulgę w przypadku zapalenia żołądka i jelit lub gdy żołądek nie toleruje żadnych płynów lub ciał stałych. W przypadku wrzodów żołądka warstwa żelatynowa chroni ściany żołądka i pomaga wyleczyć wrzód po kilku tygodniach.

Sposób przyjmowania

Mimasa Ifigen kuzu przygotowuje się przez rozcieńczenie dwóch łyżeczek w szklance zimnej wody i gotowanie przez pięć minut, aż nabierze konsystencji galaretowatej, bezbarwnej lub różowej i prawie przezroczystej. Następnie ubiera się go w organiczne Tamari lub organiczne Tamari-shoyu. W przetworach kulinarnych stosowany jako naturalny zagęszczacz ze względu na mdły smak. Dzięki temu można go również rozcieńczyć w zimnej wodzie i dodać w ostatnich minutach gotowania zup, warzyw, gulaszu, warzywnych tart czy ciast (rozprowadzając go na powierzchni przed włożeniem do piekarnika).

Służy również jako sos m.in. do sałatek lub do gotowania ryb. Jego neutralny smak doskonale łączy się z każdą słodką lub słoną żywnością, a dzięki swojej czystości jest lekkostrawny. Dodatkowo możesz dodać do preparatu umeboshi Mimasa Ifigen i zagotować je, gdy chcesz pobudzić wątrobę i pomóc regulować zaparcia.

Składniki

Kuzu zawiera korzeń Pueraria Thumbergiana i Pueraria Hirsuta Matsum.

SKU: LP-0188832
DEHEOSQP

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    336 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    84 g
  • Cukry
    g
  • Błonnik pokarmowy
    g
  • Białka
    g
  • Sól
    0.02 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.