Kuzu 100% warzywny
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
Opis
Kuzu to przetworzony korzeń Pueraria Thumbergiana lub Pueraria Hirsuta Matsum, tradycyjnie używany do zwalczania gorączki, zaburzeń jelitowych, zmęczenia i ogólnego osłabienia. Bardzo ważne jest, aby zapewnić jakość i czystość kuzu w porównaniu z nowoczesnymi imitacjami na bazie mąki maranta, batata lub kukurydzy, które są tańsze, ale nie dają efektów oryginalnego produktu. Kuzu Mimasa Ifigen oferuje pełną gwarancję i bez jakichkolwiek mieszanek, więc jego efekty są gwarantowane.
Nasze kuzu pochodzi z prefektury Kagoshima na wyspie Kiusiu, gdzie jest uprawiane od ponad 100 lat i obecnie produkowane jest 90% japońskiego kuzu. Sposób przygotowania tej zdrowej żywności od wieków prawie się nie zmienił. Jest przygotowywany z korzeni w wieku od 5 do 10 lat i waży około 10 kg. Te cechy są optymalne do produkcji najlepszej jakości.
Wskazanie
Korzyści z Kuzu
Odwar z Kuzu był tradycyjnie używany do pobudzania pocenia się i łagodzenia gorączki w przypadku zaparć lub grypy. Dzieci mają naturę yang, więc neutralny charakter kuzu jest bardzo odpowiedni.
Pokarm ten wydobywa nadmiar wody z jelit i natłuszcza je: łagodzi objawy biegunki i zaparć. Przywraca siłę jelit, dzięki czemu odzyskuje ruchy perystaltyczne i sprzyja dobremu poziomowi flory jelitowej. W ten sposób jest szczególnie wskazany przy zaparciach rozszerzonego jelita z powodu nadmiaru owoców, cukru, kawy i sztucznych napojów.
Kuzu zapewnia dużą ulgę w przypadku zapalenia żołądka i jelit lub gdy żołądek nie toleruje żadnych płynów lub ciał stałych. W przypadku wrzodów żołądka warstwa żelatynowa chroni ściany żołądka i pomaga wyleczyć wrzód po kilku tygodniach.
Sposób przyjmowania
Mimasa Ifigen kuzu przygotowuje się przez rozcieńczenie dwóch łyżeczek w szklance zimnej wody i gotowanie przez pięć minut, aż nabierze konsystencji galaretowatej, bezbarwnej lub różowej i prawie przezroczystej. Następnie ubiera się go w organiczne Tamari lub organiczne Tamari-shoyu. W przetworach kulinarnych stosowany jako naturalny zagęszczacz ze względu na mdły smak. Dzięki temu można go również rozcieńczyć w zimnej wodzie i dodać w ostatnich minutach gotowania zup, warzyw, gulaszu, warzywnych tart czy ciast (rozprowadzając go na powierzchni przed włożeniem do piekarnika).
Służy również jako sos m.in. do sałatek lub do gotowania ryb. Jego neutralny smak doskonale łączy się z każdą słodką lub słoną żywnością, a dzięki swojej czystości jest lekkostrawny. Dodatkowo możesz dodać do preparatu umeboshi Mimasa Ifigen i zagotować je, gdy chcesz pobudzić wątrobę i pomóc regulować zaparcia.
Składniki
Kuzu zawiera korzeń Pueraria Thumbergiana i Pueraria Hirsuta Matsum.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna336 kcal
-
Tłuszcze / Lipidyg
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe84 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białkag
-
Sól0.02 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.