indonezyjski ketjap mani
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera proszku do pieczenia Wskazuje na brak drożdży lub pochodnych drożdży, ale może zawierać śladowe ilości.
Opis
Przygotowujesz warzywny satay? Smaczne bami czy smażony ryż? W takim razie nie powinno zabraknąć dobrego mani ketjap. Ta kompletna marynata powinna znaleźć się w każdej kuchennej szafce. Autentyczna azjatycka przyprawa, która zawsze jest dobra.
Wskazanie
W Indonezji wiedzą o tym od dawna. Ten słodki sos sojowy jest używany do przyprawiania tofu lub tempeh, ale mżawka w zupie lub sosie dodaje orientalnego akcentu każdemu daniu. Najbardziej wyjątkowe jest to, że ten słodki sos sojowy jest słodzony cukrem z kwiatu kokosa, rodzajem cukru o niskim IG (indeksie glikemicznym).
Sposób przyjmowania
Pyszną marynatą poleca się przyprawiać zamienniki mięs, dania z ryżem i makaronem.
Warunki przechowywania
Wstrząsnąć przed użyciem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Składniki
Cukier z kwiatu kokosa* (Indonezja), woda (Holandia), syrop z tapioki* (Belgia), tamari* (soja*, woda, sól morska, słony shochu* (woda, ryż*, sól, fermentacja kokosowa koji), ferment koji (Japonia), ocet z białego wina* (Hiszpania), sól morska (Holandia), Zagęszczacz: skrobia kukurydziana*, Imbir w proszku* (Indie).
(*) Z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna220 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.06 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.03 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe53.7 g
-
Cukry43.19 g
-
Błonnik pokarmowy0.77 g
-
Białka0.89 g
-
Sól3.26 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.