Gryka
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Made in France Produkt wyprodukowany we Francji
-
Poprawia jakość pieczywa bezglutenowego!
Améliore la qualité du pain sans gluten !
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Gryka opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Co to jest Ma Vie Sans Gluten Lev'sarrasin z kaszy gryczanej?
My Life Gluten-Free Saracen to fermentujący bezglutenowy zakwas, który można stosować ze wszystkimi mieszankami mąki i/lub skrobi.
Idealny do wypieku pieczywa i brioszek, ręcznie lub w wypiekaczu ze specjalnym programem do pieczenia chleba bezglutenowego; zapewni im również dobry smak gryki.
Worek nadaje się do przetwarzania 1 kg mąki(ów)
Jak stosować Lev'sarrasin de Ma Vie sans Gluten?
Przepis na ekologiczny chleb bezglutenowy dzięki Lev'sarrasin:
Będziesz potrzebować:
- 500g mąki bezglutenowej (s)
- 25g lev'sarrasin
- 10g soli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- a także 450-500ml letniej wody
Wymieszaj wszystkie składniki w misce za pomocą drewnianej łyżki, aż uzyskasz miękkie, ale nie lepkie ciasto.
Następnie wlej ciasto do posmarowanej olejem foremki do ciasta i odstaw na 1h30 do 2h00 w temperaturze pokojowej, pod wilgotną ściereczką.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 200-230°C (th 7-8) następnie gotować przez 30 do 40 minut, obserwując gotowanie.
Składniki
Drożdże gryczane (76%), Quinoa.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna361 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy3.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.8 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe59 g
-
Cukry6.8 g
-
Błonnik pokarmowy7.8 g
-
Białka19.4 g
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.