Guziki z masłem kakaowym Eco Raw Criollo
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie badane na zwierzętach Żaden ze składników produktu lub produktu końcowego nie był testowany na zwierzętach
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
Opis
Masło kakaowe Criollo (guziki) firmy Energy Feelings jest bogate w stearynowy kwas tłuszczowy. W przeciwieństwie do innych nasyconych kwasów tłuszczowych kwas stearynowy nie podnosi poziomu cholesterolu we krwi. Dodatkowo tłuszcze z masła kakaowego są źródłem witamin i minerałów takich jak potas, fosfor, magnez i wapń.
Wskazanie
Energy Feelings Criollo Masło Kakaowe (guziki) jest otrzymywane w procesie tłoczenia pasty kakaowej w celu usunięcia zawartości tłuszczu. Następnie jest chłodzony w bloki gotowe do pakowania. Wykorzystywany jest do produkcji czekoladek, idealny produkt dla miłośników wysokich procentów oraz dla osób zainteresowanych nieodłącznymi zaletami kakao, ponieważ jest to produkt o wysokiej zawartości w stanie czystym.
Kakao Criollo uważane jest za „ króla kakao ”, ponieważ jest najstarszą odmianą, nie jest mieszańcem i daje ziarna o wysokim stopniu klasyfikacji i delikatnych smakach i aromatach.
Nasiona zawierają teobrominę, teofilinę, albuminoidy, garbniki, śluz, fenyloetyloaminę, kofeinę itp., a także białka, tłuszcze, wapń, żelazo, fosfor, karoten, tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas askorbinowy, biotynę i pektyny.
Ponieważ nie zawiera glutenu, jego spożywanie jest odpowiednie dla osób z celiakią.
Energy Feelings Criollo Masło Kakaowe (guziki) jest podstawowym składnikiem w produkcji czekolady, ponieważ odpowiada za jej teksturę, smakowitość i połysk, a także charakterystyczną chrupkość, która pojawia się podczas łamania tabliczki. Ilość masła kakaowego wpływa również na zachowanie czekolady podczas przechowywania. W temperaturze pokojowej topi się w temperaturze 35ºC, będąc w stanie stałym w normalnej temperaturze. Masło kakaowe jest używane od wieków do ochrony skóry przed słońcem i wiatrem, szczególnie w Afryce. Chociaż od zawsze wiadomo było, że masło kakaowe jest dobre dla skóry, a także dla włosów stosowane jako maska.
Masło kakaowe Eco Criollo (guziki) firmy Energy Feelings zawiera naturalne przeciwutleniacze, które zapobiegają jełczeniu, dzięki czemu można je przechowywać od dwóch do pięciu lat.
Z czystego masła kakaowego (bez dodatku masy kakaowej, która nadaje mu charakterystyczny brązowy kolor), mleka i cukru (lub słodzika) powstaje tak zwana biała czekolada (która w rzeczywistości ma kolor kości słoniowej).
Jego aplikacja na skórę zapobiega uszkodzeniom skóry pod wpływem promieni słonecznych, a także jest zwykle doskonałym środkiem nawilżającym dla twarzy dzięki zawartości witaminy E.
Główne zalety:
• Zawiera składniki o znaczących właściwościach ochronnych dla zdrowia.
• Źródło ważnych minerałów, zwłaszcza żelaza, magnezu i siarki (minerał
Piękna).
• Bogaty w przeciwutleniacze, takie jak fenole.
• Może działać jako naturalny antydepresant i afrodyzjak.
• Pomaga poprawić metabolizm glukozy i obniża ciśnienie krwi.
• Może zwiększyć koncentrację i czujność.
• Posiadają właściwości rozszerzające oskrzela: poprawiają dotlenienie.
• Zawiera składniki odżywcze dające uczucie szczęścia: fenyloetyloaminę i anandaminę.
• Z certyfikatem ekologicznym
• Odpowiedni dla wegan i wegetarian
Sposób przyjmowania
Ze względu na swój smak i wszechstronne właściwości, masło kakaowe Energy Feelings Criollo (guziki) może być zawarte w wielu preparatach, na przykład:
● Napoje i koktajle warzywne
● Na płatkach zbożowych, jogurcie
● Jako dodatek do puddingów lub misek
● Batony energetyczne ze zbóż i/lub nasion
Do produkcji wyrobów czekoladowych, cukierniczych i o smaku czekoladowym. W kuchni wegańskiej i surowej jako substytut deserów maślanych i żelatynowych.
Ceniony jest również w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry oraz mydeł.
Środki ostrożności
Jak zawsze, przed dodaniem jakiegokolwiek suplementu do diety skonsultuj się z lekarzem lub dietetykiem.Osoby stosujące restrykcyjne diety powinny skonsultować się ze swoim lekarzem lub dietetykiem przed przyjęciem lub odmową stosowania naszych produktów.
Uwaga: Przerwać stosowanie, jeśli wystąpią jakiekolwiek działania niepożądane.
Udokumentowane przeciwwskazania: Nie powinny go przyjmować osoby z alergią na pochodne kakao, zaparciami, trądzikiem, ciężką hipercholesterolemią i schorzeniami nerek (wysoka zawartość kwasu szczawiowego może powodować powstawanie kamieni nerkowych).
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (5-15ºC), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchych (55-65%) i czystych warunkach.
Po otwarciu zamknąć hermetycznie i ponownie przechowywać w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć z otoczenia, przywierania zapachów i zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
Składniki
100% organiczne masło kakaowe z Peru
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna892 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy99.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe65.2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Cukry0.1 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka0.2 g
-
Sól0 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.