Fermentacja napoju Kombucha
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
Kupiłem ten produkt, aby spróbować tego napoju i doradzić
Adquiri este produto para experimentar esta bebida e aconselho
Tłumaczone z naturitas.pt
Zobacz oryginał
Fermentacja napoju Kombucha opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Natali Kombucha Ferment for Drink kombucha to napój na bazie herbaty otrzymywany w drodze fermentacji. Pochodzący z Azji ten chłodny i musujący napój jest bardzo orzeźwiający.
Wskazanie
Fermentacja napoju kombucha to połączenie bakterii i drożdży zdolnych do fermentacji sacharozy i fruktozy. Stosuje się go przez dodanie czarnej herbaty lub aromatyzowanej zielonej herbaty, cukru i pozostawienie do fermentacji. Wykonanie kombuchy nie wymaga użycia specjalnych urządzeń gospodarstwa domowego.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosowanie idealnie czystych naczyń. Przygotuj 1 litr zielonej herbaty lub czarnej herbaty. . Najlepiej jest użyć zwykłej herbaty, ponieważ aromat może zmienić smak. Wlać do czystego, szczelnego pojemnika i ostudzić. Dodaj 1 dawkę fermentu do kombuchy i 50 g cukru. Zamknij szczelnie pojemnik i pozwól fermentować przez 5 do 8 dni w temperaturze pokojowej (20-25 ° C). Smakuj świeżo. Napój utrzymuje maksymalnie 2 do 4 dni w lodówce
Warunki przechowywania
Trzymać z dala od ciepła i światła
Składniki
Ekstrakt z cytryny, Brązowy cukier trzcinowy, Kultura liofilizowanych fermentów.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna396 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Cukry98.8 g
-
Białka0.5 g
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.