Umeboshi Natural
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
Myślałam, że skoro to śliwka to smak będzie słodki, ale to nie ma z tym nic wspólnego, to raczej słona marynata, więc jem ją do gulaszu lub mięsa
Pensé que al ser una ciruela el sabor sería dulce pero no tiene nada que ver es más bien un encurtido bastante salado así que lo tomo con guisos o carne
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Podoba mi się jego kwaśny, słono-kwaśny smak, jeden z najlepszych, jakie kiedykolwiek próbowałem
me gusta su sabor agrio, salado y ácido, de las mejores que he probado
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Dla oryginalnej kuchni te japońskie śliwki nadają lekko kwaśny i słony posmak różnym potrawom - ryżowi, warzywom, sosom itp. Opakowanie jest praktyczne, jest idealne.
Pour une cuisine originale, ces prunes, japonaises donnent un petit goût acide et salé à différents plats - riz, légumes, sauces, etc.L'emballage est pratique, c'est parfait.
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Szybkość, jakość i wygoda!
Celerità e qualità e convenienza !
Tłumaczone z naturitas.it
Zobacz oryginał
Umeboshi Natural opinii
Based in 4 reviews
-
5 stars4
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Umeboshi Natural de Mimasa występuje w całych śliwkach. Jest to podstawowy produkt tej kategorii, fermentowany całkowicie naturalnymi procesami z owoców umé. To doskonały sos do płatków śniadaniowych i warzyw.
Wskazanie
Pomimo zawartej w nich soli Mimasa umeboshi nie należy myć wodą przed jedzeniem. Kwasowe i słone są zrównoważone względem siebie i dlatego są bardzo skuteczne w gaszenia pragnienia. Podsumowując, kwas umeboshi neutralizuje nadmiar yang (mięso, sól, białko), podczas gdy sól neutralizuje nadmiernie kwasowy stan (yin), spowodowany nadmiarem cukru, rafinowanych zbóż i produktów mlecznych.
Sposób przyjmowania
Zaleca się przyjmować bezpośrednio na pusty żołądek, a przede wszystkim podczas posiłków, powoli żując je lub krusząc i mieszając z ryżem lub warzywami. Jego sok (po pozostawieniu do namoczenia pewną ilością wody przez kilka godzin) jest doskonałym sosem do płatków śniadaniowych i warzyw.
Składniki
Śliwkowe ume (72,6%), sól morska (17%), sok Shiso (10,4%).
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna24 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.6 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe6.3 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka0.3 g
-
Sól5.58 g
-
Sód5.58 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.