Eko brązowa len
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
To ziarno, które dostarcza nam dużej ilości błonnika, witamin i minerałów, a dodany do pieczywa nadaje mu bardzo bogatą konsystencję i smak.
Wskazanie
Uprawy lnu były obfite w całej Europie, ale spadały aż do lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku, a na początku lat dziewięćdziesiątych praktycznie nie występowały w kraju. Ale od połowy tamtej dekady ponownie wzrosły w Hiszpanii, przeznaczonej głównie dla przemysłu, do wykorzystania błonnika i oleju.
Sposób przyjmowania
Zaleca się spożywać zarówno w całości, jak i mielone w cieście, piekarni, smoothie lub posypane ulubioną sałatką. Można je również wykorzystać do przyrządzania napojów, dodając od 3 do 5 łyżek lnu na litr wody, zagotować, wycisnąć cytrynę i dosłodzić. Można go pić na gorąco lub na zimno.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, orzechów, sezamu, mleka, selera i musztardy.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Składniki
Organiczne Nasiona Lnu Brązowego (100%)
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna534 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy42.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe3.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe1.6 g
-
Cukry1.6 g
-
Błonnik pokarmowy27.3 g
-
Białka18.3 g
-
Sól0.07 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.