Przyprawy
Przyprawy to przyprawy pochodzenia roślinnego, które były tradycyjnie używane do konserwowania żywności. Istnieją różne rodzaje przypraw, pozyskiwane z liści, nasion lub kory różnych aromatycznych roślin, o interesujących właściwościach prozdrowotnych, które nadadzą szczególny charakter Twoim przepisom. Poznać ich!
Przyprawy to przyprawy pochodzenia roślinnego, które były tradycyjnie używane do konserwowania żywności. Istnieją różne rodzaje przypraw, pozyskiwane z liści, nasion lub kory różnych aromatycznych roślin, o interesujących właściwościach prozdrowotnych, które nadadzą szczególny charakter Twoim przepisom. Poznać ich!
Filtruj według
Sortuj wg
Przyprawy to przyprawy pochodzenia roślinnego, które były tradycyjnie używane do konserwowania żywności. Istnieją różne rodzaje przypraw, pozyskiwane z liści, nasion lub kory różnych aromatycznych roślin, o interesujących właściwościach prozdrowotnych, które nadadzą szczególny charakter Twoim przepisom. Poznać ich!
Rodzaje przypraw
Różnorodność rodzajów przypraw jest tak szeroka jak świat roślin. Z jednej strony mamy słodkie przyprawy , takie jak cynamon, wanilia lub gałka muszkatołowa, które są szeroko stosowane do pieczenia, ale także do przygotowywania potraw inspirowanych orientem.
Od wschodu otrzymujemy pikantne przyprawy , zaczynając od pieprzu (biały, czarny, cayenne, różowy ...) i kontynuując do papryki, chili lub chili. Ze swojej strony aromatyczne przyprawy dodają potrawom smaku, aw wielu przypadkach zastępują sól. Obejmują one bardzo popularne przyprawy, takie jak czosnek, natka pietruszki, mięta lub musztarda, ale także zdrowsze przyprawy z bardziej egzotycznych źródeł, takich jak kurkuma lub imbir.
Mniej znane, ale również szeroko stosowane w gotowaniu, to gorzkie przyprawy, takie jak sezam lub kardamon, które należy stosować oszczędnie ze względu na ich silny smak.
Mieszanki przypraw
Mieszanki przypraw to kombinacje przypraw i ziół do gotowania, bardzo popularne w niektórych krajach. Najbardziej znane to curry (z pieprzem, kurkumą, kolendrą i kminkiem) i garam masala (kminek, kolendra, kardamon, goździki, liść laurowy, cynamon itp.), Chociaż istnieje wiele innych, takich jak japońskie shichimi, pięć proszków Chińskie przyprawy, marokański Ras El Hanout ... Spróbuj dodać je do swoich przepisów, a zobaczysz!
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.