ser warzywny
Sery roślinne to alternatywa dla tradycyjnych serów pochodzenia zwierzęcego, idealna dla osób stosujących dietę wegańską, nietolerujących lub uczulonych na nabiał lub chcących ograniczyć spożycie produktów o wysokiej zawartości cholesterolu.
Obecnie istnieje wiele serów warzywnych, możemy je znaleźć praktycznie we wszystkich znanych odmianach i formatach pochodzenia zwierzęcego; w śmietanie, świeżym, pleśniowym, parmezan, camembert, gruyere, mozzarella, specjalne do topienia, do pizzy, twarde do krojenia, plastry, do smarowania itp.
Są doskonałym źródłem witamin (witamina E, A, B i C), minerałów, pierwiastków śladowych, błonnika, węglowodanów, zdrowych tłuszczów, wysokiej jakości białka oraz w wersji fermentowanej bakterii probiotycznych, które przyczyniają się do utrzymania i poprawy mikrobiota i flora jelitowa
Sery roślinne to alternatywa dla tradycyjnych serów pochodzenia zwierzęcego, idealna dla osób stosujących dietę wegańską, nietolerujących lub uczulonych na nabiał lub chcących ograniczyć spożycie produktów o wysokiej zawartości cholesterolu.
Obecnie istnieje wiele serów warzywnych, możemy je znaleźć praktycznie we wszystkich znanych odmianach i formatach pochodzenia zwierzęcego; w śmietanie, świeżym, pleśniowym, parmezan, camembert, gruyere, mozzarella, specjalne do topienia, do pizzy, twarde do krojenia, plastry, do smarowania itp.
Są doskonałym źródłem witamin (witamina E, A, B i C), minerałów, pierwiastków śladowych, błonnika, węglowodanów, zdrowych tłuszczów, wysokiej jakości białka oraz w wersji fermentowanej bakterii probiotycznych, które przyczyniają się do utrzymania i poprawy mikrobiota i flora jelitowa
Sery roślinne to alternatywa dla tradycyjnych serów pochodzenia zwierzęcego, idealna dla osób stosujących dietę wegańską, nietolerujących lub uczulonych na nabiał lub chcących ograniczyć spożycie produktów o wysokiej zawartości cholesterolu.
Obecnie istnieje wiele serów warzywnych, możemy je znaleźć praktycznie we wszystkich znanych odmianach i formatach pochodzenia zwierzęcego; w śmietanie, świeżym, pleśniowym, parmezan, camembert, gruyere, mozzarella, specjalne do topienia, do pizzy, twarde do krojenia, plastry, do smarowania itp.
Są doskonałym źródłem witamin (witamina E, A, B i C), minerałów, pierwiastków śladowych, błonnika, węglowodanów, zdrowych tłuszczów, wysokiej jakości białka oraz w wersji fermentowanej bakterii probiotycznych, które przyczyniają się do utrzymania i poprawy mikrobiota i flora jelitowa
Jak zrobić ser warzywny
Ser roślinny może być wytwarzany z różnych surowców.
Najczęściej używane są orzechy (nerkowce, orzechy włoskie, migdały...), tłuszcze roślinne (kokosowy, oliwkowy, słonecznikowy...), pochodne soi (tofu, napój sojowy lub jogurt...) oraz napoje roślinne (ryż, płatki owsiane …).
W celu nadania konsystencji i elastyczności można dodać skrobię, zwykle z tapioki lub ziemniaków, agar-agar lub emulgatory.
Aby nadać jej smak, używa się cytryny, octu jabłkowego, rejuvelac, kombuchy, fermentów i bakterii, a także przypraw, drożdży odżywczych i aromatów lub aromatów, aby nadać jej inny akcent.
Ser warzywny gdzie kupić
Jakość odżywcza, a także towarzysząca jej równowaga etyczna, w coraz większym stopniu rozszerzają zastosowanie sera roślinnego.
Chociaż wciąż trudno jest wiedzieć, gdzie go kupić, już teraz możemy go kupić w różnych sklepach, zarówno w dużych sklepach, jak i w małych sklepach specjalistycznych, a także w sprzedaży internetowej.
Naturitas wybraliśmy najlepsze odmiany i formaty, ułatwiając w ten sposób zakup wysokiej jakości sera warzywnego w zaciszu własnego domu.
Satisfied customers
W oparciu o 136.627 recenzji
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.