Witamina E 400 j.m
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
Opis
Witamina E 400 IU (naturalna) Vitameal to pokarm pochodzenia roślinnego, który jest wprowadzany do organizmu człowieka, ponieważ nie jest w stanie syntetyzować witaminy E. Istnieją dwa źródła witaminy E, naturalne i syntetyczne. Istnieją trzy szczególne sytuacje niedoboru witaminy E.
Właściwości i korzyści z Witamina E 400 j.m
Zaobserwowano ją u osób, które nie mogą wchłaniać pokarmów wysokotłuszczowych, stwierdzono ją u wcześniaków z bardzo małą masą ciała (porody ważące mniej niż 1,5 kg) oraz u osób z rzadkimi zaburzeniami metabolizmu tłuszczów. Niedobór witaminy E ogólnie charakteryzuje się zaburzeniami neurologicznymi spowodowanymi słabym przewodnictwem impulsów nerwowych. Naturalna witamina E w postaci D-alfa-tokoferolu jest najlepiej przyswajalna przez organizm i dwukrotnie silniejsza od syntetycznej.
Jak zażywać Witamina E 400 j.m?
Zaleca się, aby osoby dorosłe przyjmowały 1 kapsułkę dziennie, najlepiej z jedzeniem.
Środki ostrożności
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Trzymać z dala od dzieci. Suplementy diety nie powinny być stosowane jako substytut zbilansowanej i zróżnicowanej diety. Jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią, skonsultuj się ze specjalistą
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Skład Witamina E 400 j.m
D-alfa-tokoferol, olej sojowy, substancja glazurująca (żelatyna), substancja wypełniająca (gliceryna).
Na 1 kapsułkę:
Witamina E (octan D-alfa-tokoferolu) (268 mg)
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.