Witamina E
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Witamina E jest rozpuszczalna w tłuszczach i dobrze znanym przeciwutleniaczem, który utrzymuje błony komórkowe w stanie nienaruszonym, zapobiegając utlenianiu kwasów tłuszczowych. Witamina ta jest również niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i odpornościowego.
Właściwości i korzyści z Witamina E
Osoby, które mają dietę bardzo ubogą w tłuszcze, zaburzenia wchłaniania jelitowego lub są narażone na czynniki prooksydacyjne, takie jak promieniowanie, dym i/lub inne, wymagają dodatkowego spożycia witaminy E.
Jak zażywać Witamina E?
Zaleca się przyjmowanie 1 kapsułki dziennie.
Środki ostrożności
Nie przekraczać wyraźnie zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Skład Witamina E
Maltodekstryna, stabilizator: celuloza mikrokrystaliczna (E 460), substancja powlekająca (kapsułka): celuloza, octan D-alfa tokoferylu (witamina E), substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu (E 470b).
Na 1 kapsułkę:
Witamina E (12 mg).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.