Białko ryżowe o smaku eko waniliowym
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Organiczne białko ryżowe o smaku waniliowym firmy Energy Feelings jest doskonałym źródłem całkowicie roślinnego białka. Idealnie nadaje się do dodania do szerokiej gamy przetworów, zarówno słodkich, słonych, jak i pikantnych.
Właściwości i korzyści z Białko ryżowe o smaku eko waniliowym
Organiczne białko ryżowe o smaku waniliowym firmy Energy Feelings stanowi doskonałą alternatywę dla dobrze znanych białek sojowych lub serwatkowych. Białko ryżowe jest doskonale wykorzystywane przez organizm i może być doskonałą opcją dla osób cierpiących na nadwrażliwość pokarmową lub nietolerancję glutenu, soi, jaj i/lub nabiału.
Organiczne białko ryżowe o smaku waniliowym Energy Feelings zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, to znaczy te aminokwasy, które nie mogą być syntetyzowane przez organizm ludzki i muszą być spożywane wraz z dietą. Białko ryżowe zawiera łącznie 18 aminokwasów, w tym wszystkie rozgałęzione odpowiedzialne za tworzenie i utrzymanie masy mięśniowej (leucyna, izoleucyna i walina). Wszystkie aminokwasy obecne w produkcie to naturalne składniki organicznego brązowego ryżu porośniętego kiełkami.
Jak zażywać Białko ryżowe o smaku eko waniliowym?
Zaleca się spożywać od 30 do 60 g i dodawać do smaku napoju warzywnego, mleka, jogurtu lub wody (ok. 50/100ml). Polecany jako składnik naleśników, ciastek i ciast. Może być zawarty w wielu preparatach, np.: Napojach warzywnych i koktajlach, Posypane płatkami zbożowymi, jogurtem, Jako dodatek do puddingów lub miseczek, Batoników energetycznych zbóż i/lub nasion, Pasztetów warzywnych, Deserów, Wypieków wszystkich rodzaje, takie jak polepszacz konsystencji oraz zwiększa objętość i świeżość produktu, Aby wzbogacić każde wegańskie danie
Środki ostrożności
Unikaj przypalania lub rozgotowywania jakichkolwiek preparatów, które zawierają nasze białko, aby w pełni wykorzystać jego zalety. Osoby stosujące restrykcyjne diety powinny skonsultować się ze swoim lekarzem lub dietetykiem przed przyjęciem lub odrzuceniem stosowania naszych produktów. Nie można polecić stosowania naszego produktu do leczenia stanów innych niż głód. Jeśli jesteś w ciąży, przyjmujesz leki lub masz jakiekolwiek problemy zdrowotne, przed zażyciem tego produktu skonsultuj się z lekarzem lub wykwalifikowanym terapeutą. Produkt należy przechowywać w miejscu niewidocznym i niedostępnym dla dzieci.
Warunki przechowywania
Czas trwania do 12 miesięcy w oryginalnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w chłodnym miejscu (5-15oC), chronić przed bezpośrednim światłem. W suchym i czystym stanie. Po otwarciu opakowania zamknij hermetycznie i ponownie przechowuj w opisanych warunkach, aby uniknąć narażenia na wilgoć w środowisku, przywierania zapachów i zanieczyszczenia mikrobiologicznego.
Skład Białko ryżowe o smaku eko waniliowym
Ekstrakt białka ryżowego (97,5%) (Oryza sativa)*, naturalny aromat waniliowy.
(*) Z upraw ekologicznych.
Na 100g:
Alanina (3,92 g), Arginina (5,456 g), Kwas asparaginowy (7,28 g), Cysteina (1,92 g), Kwas glutaminowy (13,768 g), Glicyna (2,52 g), Histydyna (1,792 g), Izoleucyna (4,664 g) ), Leucyna (7,28 g), Lizyna (4,096 g), Metionina (1,84 g), Fenyloalanina (3,50 g), Prolina (4,88 g), Seryna (3,936 g), Treonina (3,8 g), Tryptofan (1,248 g), Tyrozyna (3,28 g), Walina (4,81 g).
Certyfikat
ES-ECO-019-CT
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna336 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe10 g
-
Cukry1 g
-
Błonnik pokarmowy7.8 g
-
Białka80 g
-
Sól0.29 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.