Pyłek
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Pyłek zbierany przez pszczoły to najbardziej kompletny pokarm pochodzenia roślinnego, jaki istnieje. 20% jego składników to białka zawierające prawie wszystkie niezbędne aminokwasy. Ma również wysoką zawartość i różnorodność witamin, minerałów i węglowodanów.
Właściwości i korzyści z Pyłek
Szczególnie polecany jako uzupełnienie diety wegetariańskiej i makrobiotycznej. Promowanie wzrostu i rozwoju dzieci. W czasie ciąży i laktacji. Dla osób osłabionych i powracających do zdrowia, ofiar nadmiernej pracy i stresu. Do regulacji pasażu jelitowego. Do walki z apatią seksualną. W przypadku niedoborów witamin. Dla sportowców. Dla starszych.
Jak zażywać Pyłek?
Zaleca się kilka łyżek dziennie.
Środki ostrożności
Nieżyt nosa lub astma objawia się alergią na pyłki wdychane, a nie na połykany, więc ich spożywanie nie tylko zwykle nie powoduje problemów, ale często działa jak rodzaj szczepionki, łagodząc i eliminując kryzysy. Oczywiście u tych osób musimy zachować szczególne środki ostrożności, aby uniknąć ewentualnej alergii pokarmowej połączonej, więc zaczniemy od przyjmowania kilku piłek dziennie i będziemy stopniowo zwiększać, aż po kilku tygodniach osiągniemy normalną dzienną dawkę.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, chronionym przed światłem.
Skład Pyłek
Pyłek* zebrany z dzikich obszarów Półwyspu Iberyjskiego (100%).
(*) Z upraw ekologicznych.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.