Lecytyna sojowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
Opis
Lecytyna sojowa była stosowana w ostatnich dziesięcioleciach ze względu na jej wysoką zdolność emulgowania. Ta zdolność do emulgowania tłuszczów zapobiega ich odkładaniu się na ścianach tętnic.
Właściwości i korzyści z Lecytyna sojowa
Ta właściwość sprawia, że jest stosowany jako suplement diety, który spożywany dziennie (10-15g granulatu) może obniżyć poziom „złych” lipidów steroidowych we krwi nawet o 15%. Najnowsze badania potwierdzają, że oprócz pomocy w zachowaniu elastyczności ścian naczyń krwionośnych, sprzyja obniżeniu wartości homocysteiny.
Jak zażywać Lecytyna sojowa?
Zaleca się następujące czynności:
Dzieci: od 9 do 17 lat: 1 perełkę dziennie przed głównymi posiłkami.
Dorośli: 1 do 2 pereł dziennie przed głównymi posiłkami.
Skład Lecytyna sojowa
lecytyna sojowa, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć (woda oczyszczona (gliceryna)).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.