Lecytyna sojowa
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
Opis
Lecytyna sojowa ma kilka mechanizmów działania. Jest to tłuszcz, który specyficznie współzawodniczy w organizmie z lipoproteinami, wypierając go z miejsc, w których ma tendencję do odkładania się.
Właściwości i korzyści z Lecytyna sojowa
Jako emulgator zmniejsza wielkość wakuoli tłuszczowych w krwiobiegu, poprawiając stosunek małych wakuoli (HDL lub dobra lipoproteina) do większych (LDL lub zła lipoproteina).
Ma działanie przeciwutleniające, które powoduje, że lipoproteiny mniej się utleniają, a zatem ta sama ilość ma mniejszą moc miażdżycową, to znaczy tworzy mniej blaszek miażdżycowych, zasadniczo złożonych z utlenionych lipoprotein LDL.
Wydaje się, że zwyrodnienie starcze, które powoduje utratę pamięci, znacznie poprawia się wraz z regularnym dostarczaniem fosfolipidów o dobrej jakości biologicznej. Lecytyna jest również przydatna w przypadku stresu, podczas egzaminów lub ogólnie do odżywiania mózgu.
Jak zażywać Lecytyna sojowa?
Zaleca się przyjmować 4 kapsułki dziennie, rozdzielone między główne posiłki
Środki ostrożności
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety ani zdrowego trybu życia. Trzymaj z dala od małych dzieci.
Warunki przechowywania
Przechowywać butelkę szczelnie zamkniętą oraz w suchym i chłodnym miejscu.
Skład Lecytyna sojowa
Na 1 kapsułkę:
Lecytyna sojowa IP * (500 mg), olej sojowy IP * (40 mg), kapsułka: żelatyna i gliceryna.
(*) Nie modyfikowany genetycznie.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.