Żeń-szeń koreański czerwony
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Koreański czerwony korzeń żeń-szenia jest częścią krótkiej, pokrętnej rośliny, która od czasów starożytnych była używana na Wschodzie jako lekarstwo na wiele schorzeń.
Właściwości i korzyści z Żeń-szeń koreański czerwony
Swoje właściwości zawdzięcza m.in. bogactwu w glikozydy saponinowe zwane „Gingenozydami”.
Jest silnym stymulantem nerwowym, gdyż wydłuża czas odporności na zmęczenie, poprawia tolerancję na zimno, działa hipoglikemizująco (zwiększa produkcję insuliny i reguluje tworzenie glikogenu) oraz obniża poziom lipidów (redukuje lipoproteiny i trójglicerydy we krwi).
Jak zażywać Żeń-szeń koreański czerwony?
Zaleca się przyjmowanie 1 lub 2 kapsułek dziennie, najlepiej rano.
Środki ostrożności
Nie przekraczać wyraźnie zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego trybu życia. Przechowywać poza zasięgiem małych dzieci. Nie mogą go spożywać osoby leczone przeciwcukrzycowo.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Skład Żeń-szeń koreański czerwony
Maltodekstryna, stabilizator: celuloza mikrokrystaliczna (E 460), substancja powlekająca (kapsułka): celuloza, ekstrakt z czerwonego żeń-szenia koreańskiego (Panax ginseng Meyer, korzeń), substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu (E 470b).
Na 2 kapsułki:
Żeń-szeń koreański czerwony (128 mg), w tym gingenozydy (102 mg).
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.