kuzu
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
100% naturalny Wykonane z naturalnych komponentów
Opis
Kuzu to przetworzony korzeń Pueraria Thumbergiana lub Pueraria Hirsuta Matsum, który był tradycyjnie używany do zwalczania gorączki, zaburzeń jelitowych, zmęczenia i ogólnego osłabienia. Bardzo ważne jest zapewnienie jakości i czystości kuzu w porównaniu do nowoczesnych imitacji na bazie maranty, batatów czy mąki kukurydzianej, które są tańsze, ale nie dają efektów prawdziwego produktu.
Właściwości i korzyści z kuzu
Odwar z Kuzu był tradycyjnie używany do wspomagania pocenia się i łagodzenia gorączki przy zaparciach lub grypie. Dzieci mają naturę yang, więc neutralny charakter kuzu jest bardzo odpowiedni. Pokarm ten wyciąga nadmiar wody z jelit i je natłuszcza: łagodzi objawy biegunki i zaparcia. Przywraca siłę jelita, dzięki czemu odzyskuje ruchy perystaltyczne i sprzyja dobremu poziomowi flory jelitowej. W ten sposób jest szczególnie wskazany przy zaparciach jelita grubego spowodowanych nadmiarem owoców, cukru, kawy i sztucznych napojów. Kuzu przynosi wielką ulgę, gdy żołądek nie toleruje żadnego płynu ani ciała stałego.
Jak zażywać kuzu?
Zaleca się rozcieńczyć 2 łyżeczki w szklance zimnej wody i gotować przez 5 minut, aż nabierze galaretowatej konsystencji, bezbarwnej lub różowej i prawie przezroczystej. Następnie jest przyprawiany organicznym Tamari lub ekologicznym Tamari-shoyu. W preparatach kulinarnych jest stosowany jako naturalny zagęstnik ze względu na swój bezsmakowy smak. Dzięki temu można go również rozcieńczać w zimnej wodzie i dodawać w ostatnich minutach gotowania zup, warzyw, gulaszu, warzywnych placków czy ciast (rozsmarowując je na powierzchni przed włożeniem do piekarnika). Służy także jako dressing do sałatek czy do przyrządzania m.in. ryb. Jego neutralny smak doskonale komponuje się z każdym słodkim lub słonym jedzeniem, a dzięki swojej czystości jest lekkostrawny.
Skład kuzu
Korzeń Pueraria Thumbergiana, Korzeń Pueraria Hirsuta Matsum.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna338 kcal
-
Tłuszcze / Lipidyg
-
Nasycone kwasy tłuszczoweg
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe84.5 g
-
Cukryg
-
Błonnik pokarmowyg
-
Białkag
-
Sól0.05 g
-
Sód0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.