Fermentacja na owocowy napój kefirowy
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
-
To nie zadziałało zgodnie z oczekiwaniami. Myślałam, że po pierwszym przygotowaniu będę mogła wykorzystać kefir ponownie, ale tak się nie stało.
Cela n'a pas fonctionné comme prévu. Je pensais pouvoir réutiliser le kéfir après la première préparation, mais ce n'était pas le cas.
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Fantastyczny dla mojej mikrobioty. Ponieważ nie piję mleka zwierzęcego, ciężko było mi zdobyć kefir wodny do przygotowania go w domu.
Fantástico para mi microbiota. Como no tomo leche animal, me costaba conseguir el kefir de agua para prepararlo en casa.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Ponieważ nie piję mleka, mam do wyboru kefir wodny. Jest bardzo dobry dla mikrobioty.
Como no tomo leche, tengo la opción del kefir de agua. Viene muy bien para la microbiota.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Łatwe przygotowanie. Opakowanie odpowiednie do przechowywania w dobrej temperaturze
Fácil preparacao. Embalagem adequada a manger a boa temperatura
Tłumaczone z naturitas.pt
Zobacz oryginał
Fermentacja na owocowy napój kefirowy opinii
Based in 4 reviews
-
5 stars3
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star1
Opis
Napój na bazie wody otrzymywany w procesie fermentacji. Bardzo orzeźwiający, świeży i pienisty napój.
Właściwości i korzyści z Fermentacja na owocowy napój kefirowy
Ferment do napoju kefirowego owocowego to połączenie bakterii i drożdży zdolnych do fermentacji sacharozy i fruktozy.
Stosuje się go poprzez dodanie wody, plasterków świeżych owoców (cytryny, pomarańczy), orzechów i pozostawienie do fermentacji.
Jak zażywać Fermentacja na owocowy napój kefirowy?
Proszek wsypać do 1-litrowego pojemnika, który można szczelnie zamknąć.
Dodaj według upodobań 1 do 2 plasterków cytryny, 1 do 2 suszonych owoców (figi, morele...) i 2 do 3 łyżek cukru.
Napełnij pojemnik 1 litrem wody o temperaturze pokojowej i szczelnie go zamknij.
Pozostawić do fermentacji na 48 godzin w temperaturze pokojowej (20-25°C).
Kiedy suszone owoce wypłyną na powierzchnię, kefir jest gotowy.
Przefiltruj zawartość przez sitko, aby usunąć owoce. Świeży smak.
Warunki przechowywania
Trzymać z dala od ciepła i światła.
Skład Fermentacja na owocowy napój kefirowy
Brązowy cukier trzcinowy*, Liofilizowany kefir wodny* (Cukier trzcinowy*, Liofilizowane fermenty na kefir).
(*)Produkty pochodzące z rolnictwa ekologicznego.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna399 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Cukry99 g
-
Białka0.5 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
2 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.