Schmitt
Zielony dzbanek ceramiczny 5 L
229,54 zł Msrp Price 251,52 zł

2 Ilość sztuk w magazynie

Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Zielony dzbanek ceramiczny 5 L

1 sztuk
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Ceramiczny kadzi lub kolba fermentacyjna o pojemności 5 L, z dwoma półokrągłymi kamieniami.
Zobacz opis
229,54 zł Msrp Price 251,52 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.

2 Ilość sztuk w magazynie

Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Ceramiczny kadzi lub kolba fermentacyjna o pojemności 5 L, z dwoma półokrągłymi kamieniami.

Wskazanie

Słoik specjalnie zaprojektowany, aby umożliwić wydostawanie się gazów fermentacyjnych i zapobiegać przedostawaniu się powietrza do środka. Do bezpiecznej i łatwej fermentacji domowej produktów sfermentowanych, takich jak kapusta kiszona, kimchee i inne marynaty.

Fermentacji można poddawać wszystkie rodzaje warzyw, w tym słoiku tradycyjnie znanym z kapusty kiszonej. Wytwarzanie sfermentowanej żywności w domu zapewnia, że mamy wysokiej jakości, świeże probiotyki, które są bardzo ważnym wkładem w utrzymanie zdrowia naszej mikrobioty, a wraz z nią zdrowia naszych jelit.

Do przyrządzania kapusty kiszonej bardzo przydatne są wygryzacz z kapusty i mandolina z 3 ostrzami, które ułatwiają przygotowanie. Dzięki wielkości tego słoika możesz fermentować 3-4 średniej wielkości kapusty (4-7 kg).

Jak zachodzi fermentacja w słoju fermentacyjnym

Słoik fermentacyjny został zaprojektowany tak, aby stworzyć idealne środowisko do fermentacji beztlenowej. Ta fermentacja zachodzi, gdy bakterie kwasu mlekowego namnażają się, zapewniając im idealne środowisko wilgotności, zasolenia i braku tlenu. Uzyskuje się to poprzez umieszczenie warzyw w środku za pomocą solanki, dociśniętej kamieniem, który działa jak ciężarek i zapobiega zaleganiu powietrza między potrawami, a jednocześnie zapobiega jego wypłynięciu na powierzchnię. Po zamknięciu słoika pokrywka wchodzi w szczelinę lub kanał, w którym umieszczana jest woda. System ten działa jak bariera między wnętrzem a zewnętrzem słoika, działając jak zawór, który umożliwia ucieczkę gazów fermentacyjnych (CO2) na zewnątrz bez wpuszczania powietrza do wnętrza słoika.

Słoik do fermentacji posiada dwa uchwyty, aby można go było wygodnie transportować i zawiera dwa ceramiczne kamienie do prasowania i dociskania warzyw po napełnieniu słoika. Aby dociskać warstwa po warstwie w sposób skuteczny i wygodny, zaleca się użycie drewnianej belki dociskowej.

Ten słoik fermentacyjny wykorzystuje ten sam system, co słoiki fermentacyjne Mortier Pilon, które różnią się materiałem, który ma kontakt z żywnością. W przypadku Mortier Pilona materiałem jest szkło, podczas gdy ten dzban fermentacyjny jest wykonany z ceramiki wolnej od metali ciężkich. Oba słoiki nie przenoszą substancji toksycznych na żywność.

  • Ceramika wolna od toksyn.
  • Ma pojemność 5 litrów.
  • Obciążniki lub kamienie, które zawiera, są ceramiczne.
  • Nie można myć w zmywarce.
  • Wysokość bez pokrywki: 26,5 cm; Z pokrywką: 31,5 cm.
  • Waga 5,5kg.
  • Średnica 24cm.

Sposób przyjmowania

  1. Wcześniejsze czyszczenie: usuń resztki kurzu, brudu lub wcześniejszej fermentacji dużą ilością wody zarówno w słoiku, jak i w pokrywce. Niech powietrze wyschnie. Materiał, z którego wykonany jest słoik i wieczko pozwala na łatwe czyszczenie, ponieważ nie chłonie wody, co zapobiega rozwojowi na jego powierzchni mikroorganizmów, które mogą zmieniać smak ogórków.
  2. Włóż warzywa do słoika ściskając każdą warstwę za pomocą pręta prasującego, upewniając się, że są pokryte płynem z samych warzyw i/lub płynem z pokrycia, pozostawiając 4 do 6 cm wolnej wysokości.
  3. Umieść dwa kamienie do prasowania na wierzchu warzyw i zamknij pokrywką.
  4. Umieść wodę w szczelinie, do której pasuje pokrywka, która posłuży jako bariera uszczelniająca. Napełnij tyle razy, ile to konieczne, aby nie zabrakło wody podczas procesu fermentacji.
  5. Odstawiamy do fermentacji przez pewien czas w zależności od przepisu, a po zakończeniu procesu możemy cieszyć się naszymi własnymi piklami.

Skład Zielony dzbanek ceramiczny 5 L

Ceramika

SKU: LP-0181658
00EN0BX0

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.