Zielony dzbanek ceramiczny 10 L
-
Bezpieczna płatność z:
-
Dobry materiał i wykończenie. Zacząłem go używać do fermentacji różnych rodzajów warzyw i sprawdzają się świetnie! Godny polecenia.
Buen material y acabados. Lo he empezado a usar para fermentar diferentes tipos de verduras y salen genial! Recomendable.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Bardzo dobry produkt, bardzo dobre wykończenie.
Très bon produit, très bonne finition.
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Produkt zgodny z moim zamówieniem. Szybka dostawa iw dobrym stanie. Piękny zielony kolor. Stosować do produktów zawierających laktoferment. (Kapusta, fasola itp.) Bardzo praktyczna hydrauliczna pokrywa zapobiegająca przedostawaniu się zapachów i powietrza do słoika.
Produit conforme à ma commande. Livraison rapide et en bon état. Belle couleur verte. Utilisation pour produits lactofermentés. (Choux, haricots etc...) couvercle hydraulique très pratique pour éviter les odeurs et les entrées d'air dans le bocal.
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Zielony dzbanek ceramiczny 10 L opinii
Based in 3 reviews
-
5 stars3
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Ceramiczny garnek lub słój o pojemności 10 L, z dwoma półokrągłymi kamieniami.
Wskazanie
Słoik specjalnie zaprojektowany, aby umożliwić wydostawanie się gazów fermentacyjnych i zapobiegać przedostawaniu się powietrza do środka. Do bezpiecznej i łatwej fermentacji domowej produktów sfermentowanych, takich jak kapusta kiszona, kimchee i inne marynaty.
Fermentacji można poddawać wszystkie rodzaje warzyw, w tym słoiku tradycyjnie znanym z kapusty kiszonej. Wytwarzanie sfermentowanej żywności w domu zapewnia, że mamy wysokiej jakości, świeże probiotyki, które są bardzo ważnym wkładem w utrzymanie zdrowia naszej mikrobioty, a wraz z nią zdrowia naszych jelit.
Do przyrządzania kapusty kiszonej bardzo przydatne są wygryzacz z kapusty i mandolina z 3 ostrzami, które ułatwiają przygotowanie. Dzięki wielkości tego słoja możesz fermentować 6-8 średniej wielkości kapusty (10kg).
Jak zachodzi fermentacja w słoju fermentacyjnym
Słoik fermentacyjny został zaprojektowany tak, aby stworzyć idealne środowisko do fermentacji beztlenowej. Ta fermentacja zachodzi, gdy bakterie kwasu mlekowego namnażają się, zapewniając im idealne środowisko wilgotności, zasolenia i braku tlenu. Uzyskuje się to poprzez umieszczenie warzyw w środku za pomocą solanki, dociśniętej kamieniem, który działa jak ciężarek i zapobiega zaleganiu powietrza między potrawami, a jednocześnie zapobiega jego wypłynięciu na powierzchnię. Po zamknięciu słoika pokrywka wchodzi w szczelinę lub kanał, w którym umieszczana jest woda. System ten działa jak bariera między wnętrzem a zewnętrzem słoika, działając jak zawór, który umożliwia ucieczkę gazów fermentacyjnych (CO2) na zewnątrz bez wpuszczania powietrza do wnętrza słoika.
Słoik do fermentacji posiada dwa uchwyty, aby można go było wygodnie transportować i zawiera dwa ceramiczne kamienie do prasowania i dociskania warzyw po napełnieniu słoika. Aby dociskać warstwa po warstwie w sposób skuteczny i wygodny, zaleca się użycie drewnianej belki dociskowej.
Ten słoik fermentacyjny wykorzystuje ten sam system, co słoiki fermentacyjne Mortier Pilon, które różnią się materiałem, który ma kontakt z żywnością. W przypadku Mortier Pilona materiałem jest szkło, podczas gdy ten dzban fermentacyjny jest wykonany z ceramiki wolnej od metali ciężkich. Oba słoiki nie przenoszą substancji toksycznych na żywność.
- Ceramika wolna od toksyn.
- Ma pojemność 10 litrów.
- Obciążniki lub kamienie, które zawiera, są ceramiczne.
- Nie można myć w zmywarce.
- Wysokość bez pokrywki: 31,5 cm; Z pokrywką: 37,5 cm.
- Waga 7,3 kg.
- Średnica 28cm.
Sposób przyjmowania
- Wcześniejsze czyszczenie: usuń resztki kurzu, brudu lub wcześniejszej fermentacji dużą ilością wody zarówno w słoiku, jak i w pokrywce. Niech powietrze wyschnie. Materiał, z którego wykonany jest słoik i wieczko pozwala na łatwe czyszczenie, ponieważ nie chłonie wody, co zapobiega rozwojowi na jego powierzchni mikroorganizmów, które mogą zmieniać smak ogórków.
- Włóż warzywa do słoika ściskając każdą warstwę za pomocą pręta prasującego, upewniając się, że są pokryte płynem z samych warzyw i/lub płynem z pokrycia, pozostawiając 4 do 6 cm wolnej wysokości.
- Umieść dwa kamienie do prasowania na wierzchu warzyw i zamknij pokrywką.
- Umieść wodę w szczelinie, do której pasuje pokrywka, która posłuży jako bariera uszczelniająca. Napełnij tyle razy, ile to konieczne, aby nie zabrakło wody podczas procesu fermentacji.
- Odstawiamy do fermentacji przez pewien czas w zależności od przepisu, a po zakończeniu procesu możemy cieszyć się naszymi własnymi piklami.
Skład Zielony dzbanek ceramiczny 10 L
Ceramika
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
2 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.