Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr.
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BPA FREE Produkt wolny od BPA, nie zawiera BPA - Bisfenolu A.
-
Bardzo praktyczny i łatwy w użyciu
Très pratique et simple d'utilisation
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał
Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr. opinii
Based in 2 reviews
-
5 stars2
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr. od Terrasana to japońskie narzędzie, za pomocą którego w bardzo łatwy, szybki i higieniczny sposób można fermentować owoce i warzywa w domu. Dzięki temu możesz wzbogacić swój posiłek w kilka godzin!
Wskazanie
Fermentując żywność, wzbogacasz ją i przedłużasz jej trwałość. Możesz nadać swojemu jedzeniu pyszny i niepowtarzalny smak w ciągu kilku godzin. Jeśli chodzi o warzywa, pomyśl o szczególnie twardych warzywach, takich jak buraki, kapusta, marchew, cebula i kabaczek. Miękkie warzywa, takie jak ogórek, pomidor i szpinak, szybko stają się papkowate, więc fermentuj je tylko przez krótki czas. Owoce mogą być również dobrze fermentowane. Szczególnie brzoskwinie, śliwki, morele i owoce egzotyczne, takie jak ananas i mango.
Zasady fermentacji:
- Dłuższy czas fermentacji generalnie oznacza mocniejsze, bardziej kwaśne smaki. Proces fermentacji jest szybszy, jeśli temperatura jest równa lub zbliżona do temperatury pokojowej, a wilgotność jest wysoka.
- Podczas korzystania z solanki należy zapewnić odpowiednią higienę i dokładnie umyć ręce przed, w trakcie i po zakończeniu procesu.
- Użycie zbyt małej ilości soli może sprawić, że produkty będą mniej chrupiące, aw niektórych przypadkach może być również niebezpieczne ze względu na rozwój niewłaściwych bakterii.
Sposób przyjmowania
Zaleca się postępować zgodnie z instrukcją użycia:
Krok 1 – Włóż 400 g ulubionego pokrojonego warzywa (lub owocu) do solanki.
Krok 2: Dodaj 2 łyżki genmai su, ume su lub mirin.
Krok 3 – Dodaj 1 łyżeczkę ziół (opcjonalnie).
Krok 4: Warzywa zasypujemy 6-8 g soli (2% wagi warzywa).
Krok 5 – Poczekaj kilka godzin:
- 1 godzina dla lekko sfermentowanego smaku lub kilka dni dla prawdziwie sfermentowanego smaku.
- 4 godziny zawsze będą dobre.
Krok 6 – Warzywa lub owoce odcedzamy i doprawiamy np. umeboshi, furikake lub tahini.
Krok 7: Przechowuj w lodówce przez 3 dni.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.