Terrasana
Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr.
53,49 zł Msrp Price 57,56 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr.

1 sztuk
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr. od Terrasana to japońskie narzędzie, za pomocą którego w bardzo łatwy, szybki i higieniczny sposób można fermentować owoce i warzywa w domu. Dzięki temu możesz wzbogacić swój posiłek w kilka godzin!
Zobacz opis
53,49 zł Msrp Price 57,56 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • BPA FREE
    Produkt wolny od BPA, nie zawiera BPA - Bisfenolu A.
  1. Opublikowano 16.02.2024

    Bardzo praktyczny i łatwy w użyciu

    Très pratique et simple d'utilisation

    Tłumaczone z naturitas.fr

    Zobacz oryginał
  2. Opublikowano 22.05.2023

    jest tani i praktyczny

    es barato y práctico

    Tłumaczone z naturitas.es

    Zobacz oryginał

Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr. opinii

Based in 2 reviews

  1. 5 stars
    2
  2. 4 stars
    0
  3. 3 stars
    0
  4. 2 stars
    0
  5. 1 star
    0

Opis

reviews (2)

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Wyciskarka do ogórków Tsukemonoki 1,2 Ltr. od Terrasana to japońskie narzędzie, za pomocą którego w bardzo łatwy, szybki i higieniczny sposób można fermentować owoce i warzywa w domu. Dzięki temu możesz wzbogacić swój posiłek w kilka godzin!

Wskazanie

Fermentując żywność, wzbogacasz ją i przedłużasz jej trwałość. Możesz nadać swojemu jedzeniu pyszny i niepowtarzalny smak w ciągu kilku godzin. Jeśli chodzi o warzywa, pomyśl o szczególnie twardych warzywach, takich jak buraki, kapusta, marchew, cebula i kabaczek. Miękkie warzywa, takie jak ogórek, pomidor i szpinak, szybko stają się papkowate, więc fermentuj je tylko przez krótki czas. Owoce mogą być również dobrze fermentowane. Szczególnie brzoskwinie, śliwki, morele i owoce egzotyczne, takie jak ananas i mango.

Zasady fermentacji:

  • Dłuższy czas fermentacji generalnie oznacza mocniejsze, bardziej kwaśne smaki. Proces fermentacji jest szybszy, jeśli temperatura jest równa lub zbliżona do temperatury pokojowej, a wilgotność jest wysoka.
  • Podczas korzystania z solanki należy zapewnić odpowiednią higienę i dokładnie umyć ręce przed, w trakcie i po zakończeniu procesu.
  • Użycie zbyt małej ilości soli może sprawić, że produkty będą mniej chrupiące, aw niektórych przypadkach może być również niebezpieczne ze względu na rozwój niewłaściwych bakterii.

Sposób przyjmowania

Zaleca się postępować zgodnie z instrukcją użycia:
Krok 1 – Włóż 400 g ulubionego pokrojonego warzywa (lub owocu) do solanki.
Krok 2: Dodaj 2 łyżki genmai su, ume su lub mirin.
Krok 3 – Dodaj 1 łyżeczkę ziół (opcjonalnie).
Krok 4: Warzywa zasypujemy 6-8 g soli (2% wagi warzywa).
Krok 5 – Poczekaj kilka godzin:

  • 1 godzina dla lekko sfermentowanego smaku lub kilka dni dla prawdziwie sfermentowanego smaku.
  • 4 godziny zawsze będą dobre.

Krok 6 – Warzywa lub owoce odcedzamy i doprawiamy np. umeboshi, furikake lub tahini.
Krok 7: Przechowuj w lodówce przez 3 dni.

Warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

SKU: LP-0192450
DGV0T53L

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.