Butelka szklana na przetwory 290 ml (14,5 x 6 cm)
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Szklana butelka Weck o pojemności 290 ml doskonale nadaje się do robienia przetworów z ulubionymi domowymi sosami, ale można w niej również przechowywać soki owocowe lub warzywne, koktajle, mleczka warzywne, mrożoną herbatę itp. lub zabrać je z domu, przechowywać lub zamrażać zupy itp.
Wskazanie
Butelki typu Weck mają wiele zastosowań i są wysokiej jakości (dzięki czemu mogą być zarówno sterylizowane, jak i mrożone ) i doskonale spełniają nasze wymagania dotyczące całkowicie bezpiecznych materiałów.
Cechy wyróżniające butelkę do puszek Weck
- Uniwersalność: To najlepsza butelka do konserw, ale ma też wiele innych zastosowań:
- Przechowuj wszelkiego rodzaju napoje (soki, koktajle, mleczka roślinne, napary, zupy itp.).
- Zamrażanie: w tym przypadku, jak w każdym innym słoiku, musimy uważać, aby zostawić trochę wolnego miejsca, aby uniknąć pęknięcia, gdy żywność rozszerza się po zamrożeniu. Wskazane jest unikanie nagłych zmian temperatury: jeśli włożyliśmy gorące jedzenie do słoika, przed włożeniem do zamrażarki należy je ostudzić.
- Transportuj żywność (zupy lub kremy bez niebezpieczeństwa rozlania). Nie potrzebujemy pudełek na lunch, słoik to idealny pojemnik
- Najbezpieczniejsze przetwory: są to najbardziej niezawodne butelki na przetwory z hermetycznym systemem samouszczelniania, ponieważ w przypadku utraty próżni przez przetwory bardzo łatwo to zrealizujemy.
- Praktyczne: Butelki typu Weck zamykane są za pomocą dwóch zszywek, co daje nam następujące korzyści:
- Pokrywę można całkowicie oddzielić, co ułatwia czyszczenie i obsługę.
- Szerokie usta, łatwiej je wypełnić.
- Żywność styka się wyłącznie ze szkłem, całkowicie bezpiecznym materiałem, który nie przenosi do żywności żadnych toksyn.
- Elastyczne pokrywki są również dostępne, jeśli wolimy używać ich zamiast szklanej pokrywki.
- Materiały premium: wszystkie materiały są bezpieczne z punktu widzenia toksyczności. Szkło słoików Weck jest czystym szkłem hartowanym o dużej wytrzymałości. W jego składzie nie ma dodatku ani związku chemicznego. Szkło to może przyjmować temperatury od -40ºC do +300ºC, umożliwiając zarówno sterylizację przez gotowanie, podgrzewanie w mikrofalach, w piekarniku, jak i zamrażanie. Szkło wytrzymuje szok termiczny o różnicy 50ºC, czyli nagłe zmiany temperatury nie powinny przekraczać 50ºC
Sposób przyjmowania
Zaleca się używać go do konserwowania wszelkiego rodzaju sosów, przecierów lub przetworów; soki, koktajle m.in. Umożliwiają zarówno sterylizację, jak i zamrażanie.
Skład Butelka szklana na przetwory 290 ml (14,5 x 6 cm)
Szkło, kauczuk naturalny i stal nierdzewna
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.