Nasiona anyżu
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Roślina aromatyczna o cyklu rocznym osiągająca wysokość 50 cm.
Przyprawa do kuchni klasycznej.
Anyż wymaga bezpośredniego nasłonecznienia, unikając przeciągów.
Podlewanie musi być regularne. Aby zebrać dojrzały anyż, należy pozostawić baldachy do wyschnięcia.
Do przesadzania nadaje się, gdy osiągnie między 6-8 cm., a jeśli jest uprawiana w doniczce, zaleca się, aby miała około 40 litrów.
Anyż jest przyprawą najbardziej klasycznej kuchni i służy przede wszystkim do przyrządzania słodyczy i deserów, takich jak biszkopty, ciasta itp.
Ten aromat jest również znany jako zielony anyż lub matalaúva
Skład Nasiona anyżu
Nasiona anyżu.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.