ziarno fonio
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Bez dodatku cukru Do produktu nie dodano żadnego cukru o właściwościach słodzących.
Opis
Fonio (Digitaria exillis), to bardzo stare ziarno używane jako zboże, idealnie nadaje się do przyrządzania dań takich jak kuskus, tabbouleh, pilaw, można nim zastąpić ryż w każdym przepisie.
Wskazanie
Jest to rodzaj prosa uprawianego w Afryce. Ma liczne właściwości odżywcze i bardzo dobrze przystosowuje się do suchego klimatu. Teraz zaczyna być znana w Europie
Sposób przyjmowania
Polecany jest jako zamiennik każdego innego zboża, np. płatków śniadaniowych, do sałatek, do przygotowywania hamburgerów, ciastek itp.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym miejscu (poniżej 18ºC), suchym, chronionym przed słońcem i odizolowanym od podłoża.
Składniki
Ziarno fonio*
(*) Z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna325 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe76.8 g
-
Cukry0.6 g
-
Błonnik pokarmowy7.2 g
-
Białka7.3 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
2 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.