Polenta-kasza
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Polenta przyrządzana jest z mąki kukurydzianej. Szybkie w przygotowaniu, można je stosować zarówno do dań wytrawnych, jak i słodkich.
Sposób przyjmowania
Zaleca się dla 5 osób, 250 g kaszy manny zalać 1 litrem wrzącej wody, ciągle mieszając, dodać sól i gotować 2–3 minuty. Polenta może być przygotowana jako danie główne (puree), jako przystawka (uformowana w różnego rodzaju patelniach, ostudzona, a następnie opiekana w piekarniku lub na patelni), jako dodatek do pieczywa lub na piknik lub jako zamiennik podstawy tarty.
Warunki przechowywania
Przechowywać w suchym, ciepłym miejscu i chronić przed światłem.
Składniki
Organicznie i biodynamicznie uprawiana, gotowana na parze kasza.
Certyfikat
FR-BIO-01
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna350 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.3 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe76.1 g
-
Cukry0.6 g
-
Błonnik pokarmowy2.1 g
-
Białka7.3 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.