Salud Viva
czerwona fasola (nerka)
18,31 zł Msrp Price 18,47 zł
Potrzebuejsz pomocy?
TYLKO W APLIKACJI! -5% zniżki na pierwsze zamówienie. Kupon: APPLOVERS

czerwona fasola (nerka)

500 g
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
Nazwana ze względu na czerwony kolor i kształt, czerwona fasola Kidney ma wspólnego przodka z czarną, pinto i białą fasolą. Europejscy odkrywcy po raz pierwszy odkryli tę starożytną fasolę w Peru.
Zobacz opis
18,31 zł Msrp Price 18,47 zł
W magazynie
Kup to dzisiaj i odbierz to od
Nie możemy potwierdzić terminu dostawy. Prosimy o kontakt w celu uzyskania dalszych informacji.
Ocena sklepu (4.70 / 5) DOSKONAŁY
  • Bezpieczna płatność z:

    • mastercard
    • visa
    • maestro
    • paypal
    • google play
    • apple pay

Zwroty

Jest możliwość dokonania zwrotu produktu, jeśli nie był on używany i posiada orginalne opakowanie w ciągu 14 dni od daty dostarczenia zamównia.

Przedstawimy, krok po kroku, jak działa zwrot zamówienia:

  1. Prosimy o kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta podając numer zamówienia.
  2. Zapakować i przygotować paczkę.
  3. Wręczyć przesyłkę kurierowi.
  4. Czekaj na zwrot pieniędzy na ten sam sposób płatności.

Jak mogę poprosić o zwrot pieniędzy?

Wartości produktów

  • Bezglutenowy
    Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
  • BIO-ECO
    Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO

Opis

Pytania i odpowiedzi (0)

Opis

Nazwana ze względu na czerwony kolor i kształt, czerwona fasola Kidney ma wspólnego przodka z czarną, pinto i białą fasolą. Europejscy odkrywcy po raz pierwszy odkryli tę starożytną fasolę w Peru.

Wskazanie

Dziś pozostają ważną częścią kuchni Ameryki Południowej, Środkowej i Karaibów, a dietetycy często polecają fasolę jako element zdrowej diety ze względu na jej wysoką wartość odżywczą. Podobnie jak inne fasole, czerwona fasola może być liczona jako źródło białka.

Sposób przyjmowania

Zaleca się namoczyć je przez noc, wylać wodę, odcedzić i dobrze wypłukać przed dodaniem nowej wody. Jeśli nie miałeś na to czasu, zagotuj fasolę, a po chwili wyłącz ogrzewanie i pozostaw je w tej wodzie na około 3 godziny.

Sekret polega na tym, aby nigdy nie używać wody w miejscu, w którym je namoczyłeś, ponieważ woda ta pochłania część toksyn, które są tracone podczas gotowania.

Czerwona fasola powinna być dobrze ugotowana, najpierw na dużym ogniu przez około 20 minut i bez soli, odtłuszczając, a następnie zmniejsz ogień i gotuj do miękkości. Czas będzie się różnić w zależności od wybranej metody gotowania: od 1 godziny i pół do 2 godzin do 20 lub 30 minut w szybkowarze.

Środki ostrożności

Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.

Składniki

Czerwona fasola *
(*) Z rolnictwa ekologicznego.

Certyfikat

ES-ECO-020-CV
SKU: LP-0165199
PQR5ROND

Tabela żywieniowa

  • Dla 100 g
  • Wartość energetyczna
    317 kcal
  • Tłuszcze / Lipidy
    1.5 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe
    0.2 g
  • Węglowodany / Kwasy tłuszczowe
    40 g
  • Cukry
    1.2 g
  • Błonnik pokarmowy
    23.4 g
  • Białka
    24.2 g
  • Sól
    0.03 g

Szczegóły

  1. Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.

Pytania i odpowiedzi

Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.