czerwona fasola (nerka)
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Nazwana ze względu na czerwony kolor i kształt, czerwona fasola Kidney ma wspólnego przodka z czarną, pinto i białą fasolą. Europejscy odkrywcy po raz pierwszy odkryli tę starożytną fasolę w Peru.
Wskazanie
Dziś pozostają ważną częścią kuchni Ameryki Południowej, Środkowej i Karaibów, a dietetycy często polecają fasolę jako element zdrowej diety ze względu na jej wysoką wartość odżywczą. Podobnie jak inne fasole, czerwona fasola może być liczona jako źródło białka.
Sposób przyjmowania
Zaleca się namoczyć je przez noc, wylać wodę, odcedzić i dobrze wypłukać przed dodaniem nowej wody. Jeśli nie miałeś na to czasu, zagotuj fasolę, a po chwili wyłącz ogrzewanie i pozostaw je w tej wodzie na około 3 godziny.
Sekret polega na tym, aby nigdy nie używać wody w miejscu, w którym je namoczyłeś, ponieważ woda ta pochłania część toksyn, które są tracone podczas gotowania.
Czerwona fasola powinna być dobrze ugotowana, najpierw na dużym ogniu przez około 20 minut i bez soli, odtłuszczając, a następnie zmniejsz ogień i gotuj do miękkości. Czas będzie się różnić w zależności od wybranej metody gotowania: od 1 godziny i pół do 2 godzin do 20 lub 30 minut w szybkowarze.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Czerwona fasola *
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-020-CVTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna317 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.2 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe40 g
-
Cukry1.2 g
-
Błonnik pokarmowy23.4 g
-
Białka24.2 g
-
Sól0.03 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.