Długi brązowy kleisty ryż
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Długi brązowy kleisty ryż opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Długi brązowy kleisty ryż to rodzaj ryżu, który po ugotowaniu staje się lepki. Doskonała opcja głównie do przygotowania deserów. Glutinous nie oznacza, że zawiera gluten, dlatego jest odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Wskazanie
Zawiera „amylopektynę”, która jest odpowiedzialna za kleistą i lepką jakość.
Ten ryż bogaty w amylopektynę ma większą zdolność wchłaniania smaku po ugotowaniu.
Jest dobrym źródłem węglowodanów i białek.
Zawiera witaminy B1, B3, A, C, D oraz kwas foliowy.
Zawiera również minerały, takie jak fosfor, magnez i potas.
Sposób przyjmowania
Zaleca się namoczyć przez co najmniej 4 godziny, a następnie gotować lub gotować na parze.
Czarny kleisty ryż stosuje się głównie do deserów, takich jak pudding ryżowy. W Azji typowa jest słodka przekąska z mlekiem kokosowym i cukrem.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed słońcem. Średni okres trwałości 20 miesięcy, o ile przestrzegane są warunki przechowywania.
Składniki
Ryż brązowy kleisty (100%).
(*) z produkcji ekologicznej.
Certyfikat
ES-ECO-023-MATabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna354 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy3.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe73 g
-
Cukry0.7 g
-
Błonnik pokarmowy6.1 g
-
Białka3.4 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.