Organiczne ziarno komosy ryżowej
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Uczciwy handel Gwarantuje sprawiedliwe traktowanie producentów, z poszanowaniem ich praw człowieka i środowiska naturalnego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Quinoa in Grain Bio de Ideas komosa ryżowa w ziarnie. Od rolnictwa ekologicznego i sprawiedliwego handlu. Quinoa to zboże z wyżyn Boliwii. Komosa ryżowa jest tam uprawiana od około 5000 lat. Inkowie nazywali ją „cudownym zbożem” lub „złotym owocem Andów”. Obecnie uprawiana jest w całej strefie andyjskiej i stanowi ważny element diety mieszkańców regionu.
Wskazanie
Quinoa jest znana jako jedna z najbardziej pożywnych i roślinnych potraw
kompletne, ich zawartość białka jest porównywalna z zawartością wielu produktów pochodzenia zwierzęcego, takich jak mięso, mleko, jaja czy ryby. Ziarno komosy ryżowej oprócz witamin zawiera również znaczne ilości minerałów, takich jak wapń, fosfor, żelazo.
Quinoa to jedyny pokarm roślinny, który dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów do życia człowieka, obecnych jest szesnaście aminokwasów, w tym osiem niezbędnych aminokwasów. Niska zawartość glutenu w mące z komosy ryżowej umożliwia przygotowanie dietetycznych potraw, dzięki czemu jest idealnym pokarmem dla osób z problemami z nadwagą lub rekonwalescentów.
Składniki
Na 100 g:
Quinoa odmiany.
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.