Organiczna Czerwona Quinoa
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Ecocert Produkt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT
Opis
Czerwona komosa ryżowa jest bardzo zbilansowanym źródłem białka i źródłem błonnika. Czerwona komosa ryżowa to inna odmiana niż biała komosa ryżowa, która jest równie stara. Rośnie spontanicznie w małych ilościach na polach komosy ryżowej Réal i do tej pory usuwaliśmy ją z naszych upraw, aby uzyskać jednolite, kremowobiałe nasiona. Dziś czerwona komosa ryżowa jest przedmiotem specyficznej kultury; jego czerwony kolor znajduje się w osłonce ziarna, a migdał jest biały.
Sposób przyjmowania
Gotowanie: Opłucz i gotuj 1 porcję czerwonej komosy ryżowej w 2 objętościach wody pod przykryciem przez 12 do 15 minut, a następnie posol.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu chronionym przed światłem.
Składniki
Czerwona komosa ryżowa* * z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna357 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe56.3 g
-
Cukry3.1 g
-
Błonnik pokarmowy12.5 g
-
Białka12.4 g
-
Sól0.12 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.