Komosa ryżowa
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
100% naturalny Wykonane z naturalnych komponentów
-
Niski poziom tłuszczu Nie zawiera więcej niż 3 g tłuszczu na 100 g w przypadku produktu stałego lub 1,5 g tłuszczu na 100 ml w przypadku produktu płynnego.
Opis
Komosa ryżowa w ziarnie intracmy jest pseudo zbożem należącym do podrodziny Chenopodioideae amarantusa. Jest uprawiany głównie w paśmie górskim Andów. Głównymi krajami produkującymi są Boliwia i Peru. Zawiera o wiele więcej białek i tłuszczów, chociaż te ostatnie są w większości nienasycone, co podkreśla obecność kwasów omega 6 i omega 3. Pod względem spożycia kalorii komosa ryżowa jest podobna lub nieco lepsza niż płatki zbożowe, ponieważ zawiera mniej węglowodanów .
Wskazanie
Ma wysoki udział błonnika, ponieważ może osiągnąć 15 gramów na 100 gramów, co jest w większości nierozpuszczalnym włóknem typu, jakie posiadają nasiona. Jeśli mówimy o mikroskładnikach odżywczych, komosa ryżowa podkreśla zawartość potasu, magnezu, wapnia, fosforu, żelaza i cynku wśród minerałów, a także oferuje witaminy B w znacznych ilościach i witaminę E o działaniu przeciwutleniającym.
Sposób przyjmowania
Zaleca się, aby dopasować do konsumenta.
Składniki
Ziarno komosy ryżowej (100%).
Certyfikat
ES-ECO-019-CT-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.