Czerwone ziarno komosy ryżowej
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Quinoa jest pseudozbożem liczącym 5000 lat, jego spożycie cieszy się coraz większą popularnością ze względu na swój profil odżywczy, zawiera wysoki procent białka w porównaniu do ogólnie zbóż, jej węglowodany mają niski indeks glikemiczny.
Wskazanie
Czerwona komosa ryżowa jest bardziej aromatyczna i chrupiąca niż biała, a także wyróżnia się odrobiną koloru, którą zwykle nadaje różnym potrawom, w których jest używana, nie tracąc przy tym żadnych zalet komosy ryżowej. Czerwona komosa ryżowa była znana pod nazwą Inca Red, ponieważ była używana przez żołnierzy Inków, ponieważ wierzyli, że czerwony kolor da im siłę podczas bitew.
Sposób przyjmowania
Zaleca się umyć komosę ryżową przed użyciem, aby wyeliminować gorzki smak zawartej w niej saponiny. Aby go ugotować, zagotuj po dwie części wody na każde zboże, dodaj komosę ryżową i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Po kolejnych 5 minutach odpoczynku delikatnie oddziel ziarna widelcem i gotowe do podania.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Całe czerwone ziarna komosy ryżowej *
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-020-CVTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna354 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.1 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe57.2 g
-
Cukry4.9 g
-
Błonnik pokarmowy7 g
-
Białka14.1 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.