Bliski bulgur
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Bulgur to płatki zbożowe przygotowane z kilku gatunków wstępnie ugotowanej pszenicy durum, używane w wielu przepisach, zwłaszcza na Bliskim Wschodzie iw Afryce. Ponieważ jest to łamana pszenica, jej zastosowanie w kuchni jest podobne do ryżu, ponieważ ma podobną konsystencję.
Wskazanie
Ten ekologiczny bulgur jest bogaty w: skrobię, węglowodany, błonnik i białka. W białku przewyższa większość zbóż, dlatego jest składnikiem szeroko stosowanym przez sportowców, dlatego warto włączyć go do naszej diety. Bardzo trawienny i łagodny, zwykle polecany osobom, które mają problemy z trawieniem lub problemy żołądkowe.
Sposób przyjmowania
Zaleca się gotowanie kaszy bulgur z 2 miarkami i połową wody na jeden bulgur przez 15 lub 20 minut. Odstawić na kilka minut przed podaniem. Po ugotowaniu dodaj go do swojego przepisu. Przepisy na kaszę bulgur są bardzo podobne do przepisów na ryż. Jest używany głównie do robienia tabbuleh, sałatki, która jest produkowana głównie w Libanie i Syrii.
Składniki
Bliski Bulghur *
(*) Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-020-CVTabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna319 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe73 g
-
Cukry0.6 g
-
Błonnik pokarmowy8.5 g
-
Białka12.5 g
-
Sól0.8 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.