Prawdziwe czerwone ziarno komosy ryżowej
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Markal Real Red Quinoa Seed to bardzo pożywne i zbilansowane jedzenie. Czerwona komosa ryżowa nada Twoim przepisom kolor i oryginalność. Będzie to doceniane jako dodatek do wszystkich twoich gorących potraw, jako farsz, galette jak pilaw lub risotto ... Czerwona komosa ryżowa jest również smaczna na zimno w sałatkach lub w kartkach.
Wskazanie
Komosa ryżowa, szczególnie bogata w białko, była głównym zasobem żywnościowym Inków do czasu inwazji na ich terytorium w XVI wieku przez Hiszpanów, którzy zabronili jej uprawy.
Zakaz ten prawie spowodował całkowite zniknięcie komosy ryżowej, ale na szczęście niektórym rodzinom przywiązanym do tradycji udało się utrzymać działki uprawiane przez te wszystkie stulecia zakazu. Uprawa komosy ryżowej zaczęła się dopiero w XX wieku.
Dziś Indianie z boliwijskiego Altiplano kontynuują tę tradycję uprawy „ryżu Inków”.
Sposób przyjmowania
Wskazane jest mycie nasion komosy ryżowej. Gotuj na małym ogniu w 2-krotnej objętości wody przez 10 do 15 minut, aż mały biały zarodek oderwie się od nasion. Przykryj i pozwól, aby puściło ciepło.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
Organiczne czerwone nasiona komosy ryżowej.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna372.5 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.7 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe60 g
-
Cukry3.4 g
-
Błonnik pokarmowy10 g
-
Białka13.5 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.