Mąka z nasion konopi
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Nie zawiera cukru Zawiera maksymalnie 0,5 g cukrów na 100 g
-
Bez laktozy Wskazuje na brak laktozy, ale może zawierać śladowe ilości
-
Znakomite odkrycie do wypieku chleba bezglutenowego
Superbe découverte, pour élaboration du pain sans gluten
Tłumaczone z naturitas.fr
Zobacz oryginał -
Bardzo podoba mi się smak pieczywa i naleśników
Me gusta mucho el sabor que da a panes y toetitas
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Dodaję do pieczywa i naleśników. Pamiętaj, że nie działa jak zwykła mąka. nadaje gęstość
Añado a panes y tortitas. Hay que tener en cuenta que no funciona como una harina normal. Da densidad
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Używam też do chleba i bardzo go lubię
Uso tambien para el pan y me gusta mucho
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał -
Pachnie, jakbyś wariował! Zadowolony z tego produktu.
Huele que te quedas loco! Encantadisima con este producto.
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Mąka z nasion konopi opinii
Based in 5 reviews
-
5 stars5
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Nasiona konopi Salud Viva 250 gr to bezglutenowa mąka, odpowiednia do pieczenia i innych zastosowań kuchennych. Może być stosowany do zagęszczania sosów lub do dodawania do innych mąek. W większości przepisów można zwykle zastąpić 25% zwykłej mąki mąką konopną. Mąka konopna jest doskonałym dodatkiem do pieczenia, dodając korzyści z białka konopnego i jego wysokiej zawartości błonnika.
Bez stearynianu magnezu, bez dwutlenku krzemu ... Tylko wskazane składniki.
Wskazanie
Nasiona konopi nie mogą być mielone na mąkę, ponieważ z powodu ich wysokiej zawartości oleju powstaje oleista pasta. Aby uzyskać mąkę, konieczne jest usunięcie zawartości oleju, zmielenie produktu ubocznego pod ciśnieniem w celu oddzielenia oleju z nasion konopi, a tym samym uzyskanie tego, co nazywamy plackiem konopnym, który jest przetwarzany na mąkę do takiego zastosowania. Nasza mąka konopna idealnie nadaje się do pieczywa, babeczek, ciastek itp. Jest bogaty w białko (29,5% - 32%), bezglutenowy i o charakterystycznym lekko orzechowym smaku konopi. Ze względu na wysoką zawartość białka wystarczy zastąpić niewielką ilość zwykłej mąki w przepisie. Produkt wykonany jest z surowców, które nie zostały podgrzane w temperaturze powyżej 40 ° C, aby zapewnić utrzymanie składników odżywczych i enzymów.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosowanie na samym chlebie, będziesz musiał zmieszać go z innymi mąkami, chyba że robisz placek lub biszkopt. Stosunek 3: 1 wytwarza ciężki, obfity chleb, ale stosunek 7: 1 w zasadzie wytwarza bochenek chleba z nutami smaku konopi, nieco przypominającymi orzech włoski.
Składniki
100% gruby proszek z odtłuszczonych nasion konopi Eco.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna304 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy8.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe8.4 g
-
Cukry4 g
-
Błonnik pokarmowy38 g
-
Białka29.5 g
-
Sól0.1 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.