Mąka z amarantusa
-
Bezpieczna płatność z:
-
Dobry produkt i jak zawsze bardzo szybki
Buen producto y como siempre muy rápido
Tłumaczone z naturitas.es
Zobacz oryginał
Mąka z amarantusa opinii
Based in 1 review
-
5 stars1
-
4 stars0
-
3 stars0
-
2 stars0
-
1 star0
Opis
Mąka amarantowa EcoAndes pochodzi z nasion rośliny amarantusa. Jego popularność wzrosła, ponieważ nie zawiera glutenu, a wiele osób, które go nie toleruje, może gotować z tego rodzaju mąką ze względu na jej właściwości zdrowotne.
Wskazanie
Mąka amarantowa jest bogata w białko, błonnik i lizynę, niezbędny aminokwas. Zaledwie 150 gramów amarantusa zapewnia 150% zalecanego dziennego spożycia białka dla osoby dorosłej. Zboże to ma również wysoką zawartość fitosteroli. Dla osób wrażliwych lub nietolerujących glutenu amarantus jest dobrą mąką do gotowania, ponieważ go nie zawiera.
Sposób przyjmowania
Polecany do stosowania w płatkach zbożowych, makaronach, naleśnikach, ciasteczkach, pieczywie, ciasteczkach lub innych wypiekach, można go łączyć z innymi rodzajami mąki. W przypadku użycia w chlebie mąkę należy połączyć z innym rodzajem mąki, aby wyrosła; a do przetworów niewymagających rośnięcia, takich jak ciastka, można użyć wyłącznie mąki amarantusowej.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chroniąc przed słońcem. Średni okres trwałości 10 miesięcy, o ile przestrzegane są warunki przechowywania.
Składniki
Mąka z amarantusa * (100%).
(*) z upraw ekologicznych.
Certyfikat
ES-ECO-023-MA
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna373 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy6.2 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe1.43 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe61.2 g
-
Cukry0.75 g
-
Błonnik pokarmowy6.9 g
-
Białka14.74 g
-
Sól0.09 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.