Skrobia kukurydziana (natywna)
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Skrobia kukurydziana jest pierwszym składnikiem ziarna kukurydzy. Jest to polisacharyd (złożony węglowodan) złożony z dwóch polimerów glukozy (amylopektyny i amylozy) i stanowi rezerwę pokarmową roślin. Kukurydza, o naukowej nazwie Zea manys, znana również pod innymi nazwami, takimi jak kukurydza i kukurydza. Jest to roślina pochodząca z Meksyku i należy do botanicznej rodziny traw, takich jak owies, jęczmień, żyto i proso.
Sposób przyjmowania
Idealny do zagęszczania budyniów, kremów, sosów czy zup. Może być również używany do robienia lżejszych i gładszych deserów.
- Do zagęszczania gulaszu, sosów i zup.
- Jako krem nawilżający
- Aby przedłużyć okres przydatności do spożycia chleba i innych przetworów.
- Wiązanie żywności
- Aby nadać konsystencję wyrobom cukierniczym, takim jak lody, krem do ciasta, ciasteczka i babeczki.
- W cieście i posypanym mąką.
Środki ostrożności
Może zawierać śladowe ilości orzechów i sezamu.
Składniki
Skrobia kukurydziana*
* Z rolnictwa ekologicznego.
Certyfikat
ES-ECO-020-CV Rolnictwo UE.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna354 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe87 g
-
Cukry0 g
-
Błonnik pokarmowy0 g
-
Białka0.5 g
-
Sól0.01 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
1 pytania
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.