Bio makaron pełnoziarnisty
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Opis
Bio Makaron Pełnoziarnisty od Bio Idea to makaron wyprodukowany z wysokiej jakości pełnoziarnistej semoliny z pszenicy durum i przekształcony z ziarna pszenicy w makaron w 24 godziny. Mielenie pszenicy i produkcja makaronu odbywa się na jednej linii, w unikalnym procesie. Spaghetti jest suszone w samej fabryce bardzo powoli w niskiej temperaturze od 50 °C do 65 °C, tak aby zachować smak, aromat i składniki odżywcze.
Wskazanie
Makaron ma bogaty smak i jest pyszny z odrobiną masła lub oliwy z oliwek.
Sposób przyjmowania
Zaleca się gotowanie makaronu przez około 7 minut, aby uzyskać twardy makaron „al dente”. Zapewnij dużo wrzącej wody: 1 litr wody na każde 100 gramów. Po włożeniu makaronu do gotującej się wody uwalnia się świeży aromat kaszy manny, który przyjemnie wypełnia kuchnię. W trakcie gotowania dodać trochę soli do smaku i odcedzić makaron przez sitko. Zdeglasować zimną wodą i ewentualnie dodać trochę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Składniki
pełnoziarnista semolina z pszenicy durum*, woda.
(*) Z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna364 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy2.4 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.6 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe70 g
-
Cukry3.1 g
-
Błonnik pokarmowy8 g
-
Białka11.5 g
-
Sól7 mg
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.