Organiczne opakowanie z białkiem jaja aquafaba, roślinne i alternatywne
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
Bezglutenowy Gwarantuje, że zawartość glutenu w produkcie końcowym jest równa lub mniejsza niż 20 mg / kg
-
Bez dodatków Nie zawiera dodatkowych substancji
-
Wegetariański Nie zawiera zwierząt, ale może zawierać produkty zwierzęce, takie jak mleko, jaja lub miód
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Aquafaba roślinna alternatywa białka jaja Bio od Casa Amella to rewolucyjny produkt, roślinna alternatywa dla jajek w wielu przepisach. Jeśli jesteś weganinem lub nie tolerujesz jajek, aquafaba będzie magicznym składnikiem Twoich przepisów zawierających jajka. Używa się go również w barach koktajlowych do przygotowania słynnego pisco sour.
Sposób przyjmowania
Zaleca się stosować jako zamiennik jajek do przygotowywania dań na słodko i na słono: musów, bez, majonezów, sosów carbonara, omletów, ciast, koktajli i wielu innych.
Wstrząśnij butelką, aby aktywować wszystkie jej właściwości, otwórz, przelej zawartość do odpowiednio dużej miski i ubijaj trzepaczką lub robotem kuchennym w zaledwie 3 minuty na 100ml. Otrzymasz aquafabę ubitą do stanu śniegu.
30 ml aquafaby = 1 białko jajka.
Środki ostrożności
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Warunki przechowywania
ES-ECO-019-CT Rolnictwo Hiszpania
Składniki
Bulion z ciecierzycy* (99%), sól morska.
(*) Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna21 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy0.5 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.1 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe2.5 g
-
Cukry0.7 g
-
Błonnik pokarmowy0.5 g
-
Białka2.8 g
-
Sól0.56 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.