wodorosty wakame
Oszczędzaj dzięki tym pakietom
-
Bezpieczna płatność z:
Wartości produktów
-
Vegan Nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego
-
BIO-ECO Produkcja ekologiczna, która szanuje środowisko naturalne i jest wolna od pestycydów i GMO
Opis
Podobnie jak gigantyczny liść dębu, rośnie na galicyjskim wybrzeżu i może mierzyć 1,5 m.
Wskazanie
Bogaty w wapń, jod, białko i błonnik, jest jednym z najbardziej odpowiednich do spożycia na surowo w sałatkach, a także do gotowania z wodorostami, ze względu na swoją ogromną wszechstronność: w zupach, ryżu, z innymi warzywami, pieczony, po prostu gotowany., w nadzieniach empanada itp.
Sposób przyjmowania
Surowe: Posiekaj i moczyć przez 15 minut, oczyść, jeśli są resztki skorupy i dodaj do sałatki.
Gotowane: Gotuj 20 minut z zupą, warzywami, ziemniakami, ryżem, płatkami owsianymi, kaszą jaglaną, polentą, kaszą manną itp.
Również Sofrita: z cebulą do makaronów, empanad, pizzy, quiche itp.
Gotowane na parze: Pyszne jako dodatek do warzyw Dzikie algi atlantyckie z głębin i delikatny smak. Bogaty w wysokostrawne białka, sole mineralne (wyjątkowy udział wapnia), magnez, fosfor, jod i błonnik.
100 g = dodatek na 20 porcji
Warunki przechowywania
Przechowywać w lodówce w temperaturze od 0 do 6ºC. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Składniki
* Suszone wodorosty Wakame. (*) Z rolnictwa ekologicznego
Certyfikat
ES-ECO-022-GA Rolnictwo UE
Tabela żywieniowa
-
Dla 100 g
-
Wartość energetyczna195 kcal
-
Tłuszcze / Lipidy1.3 g
-
Nasycone kwasy tłuszczowe0.4 g
-
Węglowodany / Kwasy tłuszczowe17.2 g
-
Cukry0.5 g
-
Błonnik pokarmowy32.2 g
-
Białka12.6 g
-
Sól8.9 g
Szczegóły
-
Nie ma jeszcze pytań odnośnie tego artykułu.
Pytania i odpowiedzi
Zadaj pytanie dotyczące tego artykułu i uzyskaj odpowiedzi od licznej społeczności Naturlovers.
If you don't see it, check the spam, it may have been marked as spam.